12.3.12

Η πατάτα κι οι πατάτες...


Κάτι σα να πάει να μας μυρίσει με την υπόθεση της πατάτας και τα τσακάλια και όρνια της Αγοράς. Έχουμε μια απορία καταρχήν αν όλα αυτά τα κιλά πατάτες που πωλούνται σχεδόν σε κάθε γειτονιά είναι πράγματι καλή ποιότητας πατάτες και όχι τρίτης ή τέταρτης διαλογής.
Κατά δεύτερο. είναι δυνατό να έχει τόσες...
χιλιάδες τόνους πατάτας το Νευροκόπι (αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα και όχι αναγκαστικά της παρούσης για να απαντηθεί).
Κατά τρίτο, βρήκαν δήμαρχοι και όλο αυτό το διεφθαρμένο κύκλωμα την ευκαιρία να προβληθεί ότι και καλά ταϊζουν φτηνά τον λαουτζίκο, όταν ποτέ τους δεν ασχολήθηκαν με τα κυκλώματα της αγοράς για να τα καταγγείλουν. Αντίθετα τα ενίσχυαν κι αυτοί εμμέσως ή και αμέσως πλην σαφώς.
Κατά τέταρτο, καθώς διαβάζουμε ότι φέρνουν και λάδι από διάφορες μεριές της Ελλάδας, αναρωτιόμαστε ποιός μας διασφαλίζει ότι αυτό είναι κανονικό καλό ελειόλαδο και όχι ότι έχουν να πετάξουν κάποιοι στους χαζοπρωτευουσιάνους και χαζοβιόληδες των αστικών κέντρων, γιατί έτσι θρεωρούνται οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων που δεν έχουν έστω και τις βασικές γνώσεις για να διακρίνουν εμπειρκά έστω την ποιότητα του λαδιού.
Κοινώς μην παραμυθιάζεστε ότι δεν θα πέσει, αν δεν πέφτει ήδη, νοθεία τροφίμων και δεν υπάρχει κάποιος φορέας, έστω εθελοντικά για να μας προστατέψει.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ. Ο,ΤΙ ΛΑΜΠΕΙ ΔΕ Α ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!...
Αναρτήθηκε από kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια: