22.3.12

Εξιχνιάστηκε απάτη με εικονικές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ...


Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση απάτης σε βάρος τραπεζικού καταστήματος και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ).

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων και τριών αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ... πραγματοποιούσε απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας.

Αντιπρόσωπος του τραπεζικού καταστήματος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 04-01-2012 έως και 19-01-2012, πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας, 80 απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, με τη χρήση 10 πιστωτικών καρτών, έκδοσης της ανωτέρω τράπεζας, συνολικού ύψους 47.383,71 ευρώ.

Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποίησε προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 22 μοναδικοί διαφορετικοί συνδυασμοί ηλεκτρονικών διευθύνσεων (ip addresses), μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι απατηλές συναλλαγές.

Επίσης, προσδιορίστηκαν οι συνδέσεις διαδικτύου των πέντε κατηγορουμένων, μέσω των οποίων προέβησαν στις συναλλαγές αυτές.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) πραγματοποίησαν την Τετάρτη το πρωί έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και καταστήματα των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: