17.3.12

Γερμανοί ενώνουν τις φωνές τους υπέρ της Ελλάδας...


Μια αναπάντεχη κίνηση υποστήριξης...
«Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό σύμφωνο» είναι ο τίτλος της επιστολής που έστειλε στη γερμανική εφημερίδα «Tageszeitung» η Ενωση για την Κριτική Κοινωνική Ερευνα, την οποία... υπογράφουν 120 προσωπικότητες της Γερμανίας και η οποία ασκεί σφοδρή κριτική στις αποφάσεις που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη.

«Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό σύμφωνο» είναι ο τίτλος της επιστολής που έστειλε στη γερμανική εφημερίδα «Tageszeitung» η Ενωση για την Κριτική Κοινωνική Ερευνα, την οποία υπογράφουν 120 προσωπικότητες της Γερμανίας και η οποία ασκεί σφοδρή κριτική στις αποφάσεις που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη.

Στο κείμενο, λοιπόν, που υπογράφουν καθηγητές πανεπιστημίων και στελέχη ερευνητικών ινστιτούτων και οργανισμών, αναφέρεται ότι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης θα γίνει ακόμα πιο σκληρή και θα κορυφωθεί στις αρχές του 2013. Η εξέλιξή της, σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς και τους ερευνητές, θα οδηγήσει σε έναν «αυταρχικό νεοφιλελεύθερο συνασπισμό στον οποίο θα συμμετάσχουν καπιταλιστικές ενώσεις, χρηματοπιστωτικοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η γερμανική κυβέρνηση και άλλες μεγάλες εξαγωγικές χώρες, οι οποίες θα περάσουν από τα κοινοβούλια το πρόσφατο «δημοσιονομικό σύμφωνο» των Βρυξελλών».

Όπως γράφει σήμερα το Έθνος, οι υπογράφοντες δηλώνουν αντίθετοι στη «στρατηγική του σοκ» που εφαρμόστηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε πολλές χώρες του κόσμου κατά τις δεκαετίες 1980 και 1990, την οποία κατηγορούν ότι προκάλεσε πολλά θύματα. Μάλιστα κάνουν αναφορά και στην Ελλάδα λέγοντας: «Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την αντικοινωνική και αντιδημοκρατική πολιτική, όπως και τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του ελληνικού λαού. Ζητάμε το αυτονόητο: πραγματική δημοκρατία και μια καλή ζωή με αξιοπρέπεια για όλους στην Ευρώπη και αλλού.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη: ανεργία, φτωχοποίηση ευρύτερων στρωμάτων του πληθυσμού, διάλυση του συστήματος υγείας, αύξηση των ψυχικών νοσημάτων και μείωση του προσδόκιμου ζωής». Μάλιστα, όπως συμπληρώνουν, «η κρίση στην Ευρώπη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Κάτω από αυτό βρίσκεται μια δομική κρίση του καπιταλισμού».
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: