19.3.12

Αμαρτωλοί και Κλέφτες...


Του Γιώργου Κράλογλου
Υπήρξαν και "αρματολοί" πολλοί από τους σημερινούς Βουλευτές όταν ανήκαν στις κλαδικές των κομμάτων και στις κρατικές συντεχνίες, με αποστολή να ρίχνουν κυβερνήσεις. Αμαρτωλοί έγιναν όταν ως επαγγελματίες Βουλευτές νόμιζαν ότι η παρουσία τους στην Βουλή εκφράζει και τη λαϊκή βούληση.

Τότε...
συνειδητοποίησαν, για τα καλά, ότι την καρέκλα στην Βουλή σου την χαρίζει το κόμμα μόνο την πρώτη φορά. Τη δεύτερη πρέπει να τα βγάλεις πέρα μόνος σου.

Όταν όμως αυτό που ξέρουν (οι συγκεκριμένοι Βουλευτές) είναι μόνο το “αρματολίκι” και η πολιτική αρλούμπα για κάφρους πως μπορούν ξαφνικά να γίνουν κοινωνιολόγοι και οικονομολόγοι;

Πως μπορούν να αντιληφθούν το πραγματικό μήνυμα του ψηφοφόρου;

Αλώστε και ως φοιτητές ήταν συνεχώς στους δρόμους, έφτιαχναν μολότοφ, και έδερναν τους καθηγητές και τους πρυτάνεις. Το πτυχίο (αν το έπαιρναν ) ήταν υπόθεση του κόμματος και πολύ ολίγο δική τους... Άρα δεν έχουν άλλο δρόμο εκτός από αυτόν που χάραξαν και οι προηγούμενοι... Και ο δρόμος είναι συγκεκριμένος.

Είναι αυτός που περιέγραψε για τους Βουλευτές (χωρίς να πει ονόματα) ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δριβελέγκας (Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ από το 1993) που είχαν στήσει μηχανή παρανόμων επιδοτήσεων και αποζημιώσεων γεωργικών καλλιεργειών.

Χρησιμοποιούν λοιπόν τους κρατικούς υπαλλήλους (κατά προτίμηση της κλαδικής που προστατεύει το κόμμα και στην κρατική μηχανή) και κάνουν από την μια μεριά διορισμούς (στο ποσοστό που δικαιούνται από το κόμμα) και από την άλλη εξυπηρετήσεις, νόμιμες και παράνομες, για το “καλό” των επιχειρήσεων που τους στηρίζουν... αλλά και των ψηφοφόρων που περιμένουν να τους βγάλουν στις επόμενες εκλογές.

Έτσι, ως Βουλευτές, αρχίζουν ή να αξιοποιούν ή να παράγουν τους κλέφτες της κρατικής μηχανής.

Γιατί όταν ο Βουλευτής μοιράζει συντάξεις και επιδόματα μαϊμούδες είναι φυσικό οι κρατικοί υπάλληλοι του ΟΓΑ και του ΙΚΑ να στήνουν μαγαζιά συνταξιοδότησης, αντιγράφοντας τους Βουλευτές και κλέβοντας τα λεφτά από το κράτος.

Όταν οι κρατικοί υπάλληλοι που χειρίζονται τις γεωργικές επιδοτήσεις έχουν στα χέρια τους λίστα Βουλευτών για εξυπηρέτηση αγροτών - ψηφοφόρων του κόμματος γιατί να μην κατεβάσουν και μια δική τους λίστα με αγρότες μαϊμούδες.

Γιατί να μην φτιάξουν και αυτοί τις βιλίτσες τους στο χωριό και να αγοράσουν τις τζιπάρες τους για να δείξουν ότι προκόψανε στην Αθήνα όταν διορισθήκανε από τον Βουλευτή τους στο Δημόσιο εγκαταλείπονταν, τότε, τα χωράφια και τα ζώα τους.

Όταν οι κρατικοί υπάλληλοι που χειρίζονται τις επιδοτήσεις μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων βλέπουν ότι τα κόμματα στήνουν πανηγύρια εξυπηρετήσεων γνωστών και φίλων γιατί να μην κάνουν και αυτοί μια μηχανή λαδώματος αφού έχουν τους φακέλλους στα χέρια τους και γνωρίζουν ονοματάκια Βουλευτών που βολεύουν φίλους επιχειρηματίες;

Να λοιπόν πως οδηγηθήκαμε και στην παραγωγή Κλεφτών στην κρατική μηχανή. Να πως διευκολύνθηκαν οι συγκεκριμένοι κλέφτες του δημοσίου να φτιάξουν συμμορίες με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ και με διακίνηση παράνομου χρήματος που για πολλά χρόνια έτρεφε την αγορά.

Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι την είσοδο των λαθρομεταναστών στην χώρα (όπου το μαύρο χρήμα άλλαξε χέρια) η μαύρη οικονομία τροφοδοτούσε την αγορά έως και 60%.

Και ίσως να μην είχε άδικο ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ που ως υπουργός Οικονομικών έλεγε ότι αν κυνηγήσουμε το μαύρο χρήμα θα τινάξουμε την αγορά στον αέρα...

Η παρεμβολή των αμαρτωλών Βουλευτών δεν απαλλάσσει βεβαίως τους κλέφτες κρατικούς υπαλλήλους για τις ευθύνες τους. Άλλωστε αντί να τους μιμηθούν θα μπορούσαν να τους αρνηθούν τα ρουσφέτια ή και να τους καταγγείλουν.

Όλα αυτά όμως ανήκουν για την Ελλάδα, αλλά και σε κάποιο ποσοστό και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στη σφαίρα της θεωρίας και της επιστημονικής φαντασίας.

Το θέμα συνεπώς δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στον εντοπισμό των συμμοριών στην κρατική μηχανή. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Και πρέπει να απασχολήσει την Βουλή και τα κόμματα πριν μας ρεζιλέψουν ακόμη περισσότερο οι Επίτροποι των δανειστών που αναλαμβάνουν από εδώ και πέρα την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.

Γιατί η δική μας παρουσία, ως κυβέρνηση, θα είναι περίπου Νομαρχιακών "προδιαγραφών” και ας λένε ό,τι θέλουν οι υποψήφιοι κυβερνήτες.

Το ξήλωμα της υπηρεσίας ιδιωτικών επενδύσεων που έκανε η υπουργός Ανάπτυξης κ. Αννα Διαμαντοπούλου είναι εντυπωσιακό. Αλλά θα γίνει αποτελεσματικό μόνο αν γενικευθεί σε όλα τα υπουργεία και τις ΔΕΚΟ.

Οι διαπιστώσεις του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παντ. Τζωρτζάκη για τις συντεχνιακές αντιδράσεις των υπαλλήλων στις μεταρρυθμίσεις είναι επίσης θετικό βήμα.

Θα αποκτήσει όμως ουσία (όπως πολύ σωστά επισημαίνουν οι σχολιαστές του Capital.gr) μόνο αν ξηλώσει τις υπηρεσίες και τα πρόσωπα που πληρώνει όχι ο ίδιος αλλά ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του.


www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: