8.3.12

Τρεις συλλήψεις για την ηλεκτρονική απάτη με δήθεν επιστροφές του ΙΚΑ...


Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η πρόσφατη υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, μέσω απατηλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο, από τη Δευτέρα είχε αποσταλεί σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου και τους ενημέρωνε για «δήθεν» επιστροφή φόρου .

Από την... έρευνα προέκυψε ότι τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχαν καταφέρει να υφαρπάξουν τα στοιχεία κατόχων τριών πιστωτικών καρτών και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές αγορές και παραγγελίες διαφόρων προϊόντων.

Την Τρίτη 6 Μαρτίου, συνελήφθη στην Αθήνα ένας από τους δράστες (26χρονος), κατά την παράδοση προϊόντος, μετά από παραγγελία σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Αθήνα άλλοι δύο (25χρονος και 21χρονη), ενώ αναζητείται ο τέταρτος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώτου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε σκληροί δίσκοι, καθώς και ατζέντες και σελίδες με ιδιόχειρες σημειώσεις. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατ΄ εξακολούθηση και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον ο 26χρονος συλληφθείς έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απάτες στη χώρα μας, ενώ για τα ίδια αδικήματα αναζητείται από τις ρουμανικές Αρχές. Σε βάρος της 21χρονης συλληφθείσας εκκρεμεί δικαστική απόφαση, για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων γυναικών...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: