20.3.12

Τα κινητά και οι υπολογιστές ταμπλέτες κάνουν καλό στην … ενημέρωση ...


Η τεχνολογία του Ίντερνετ στα κινητά τηλέφωνα και το πέρασμα του Διαδικτύου στους υπολογιστές ταμπλέτες έχουν ευεργετικές επιδράσεις για τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του .. αμερικανικού κέντρου Pew, το 2011 αυξήθηκε ο αριθμός όσων δηλώνουν ότι ενημερώνονται μέσω εφαρμογών στα κινητά τους τηλέφωνα και σε υπολογιστές ταμπλέτες.

Μάλιστα ένα μεγάλο ποσοστό δηλώνει ότι ενημερώνεται από παραδοσιακές εφημερίδες και ειδησεογραφικά πρακτορεία με τη βοήθεια των ειδικών εφαρμογών. Όσοι διαθέτουν υπολογιστές – ταμπλέτες αναφέρουν ότι διαβάζουν μεγαλύτερα σε μέγεθος ρεπορτάζ και αναλύσεις, ενώ όσοι διαθέτουν μόνο κινητό τηλέφωνοπ δηλώνουν ότι προτιμούν να διαβάζουν τους τίτλους και τις περιλήψεις των ειδήσεων.

Πάντα στις ΗΠΑ η επισκεψιμότητα των ενημερωτικών ιστοσελίδων το 2011 σημείωσε αύξηση της τάξεως του 17% σε σύγκριση με το 2010. Παρ όλα αυτά την αύξηση αυτή, όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα της έρευνας, την εκμεταλλεύτηκαν περισσότερο οι εταιρείας τεχνολογίας που απορρόφησαν σημαντικά ποσοστά της διαφημιστικής δαπάνης και λιγότερο οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί.

Σύμφωνα με την έρευνα πέντε εταιρείες - Microsoft, Google, Facebook, AOL και Yahoo! – απορρόφησαν το 68% της συνολικής online διαφημιστικής δαπάνης. Στα συμπεράσματα της έρευνας σημειώνεται επίσης ότι τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην «κατανάλωση» των ειδήσεων με τη δυνατότητα που προσφέρουν στους χρήστες τους να υποδεικνύουν θέματα ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος στους φίλους τους.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: