6.3.12

Άδικα στήθηκαν χιλιάδες πολίτες στην ουρά για το χαράτσι της ΔΕΗ ...


Την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που από το πρωί στήνονται άδικα στις ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, έχει προκαλέσει το επικοινωνιακό αλαλούμ γύρω από την μη καταβολή του ειδικού τέλους μέσω... των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεν ήταν λίγοι οι καταναλωτές που έσπευσαν από νωρίς το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα περίμεναν στην ουρά ακόμη και τρεις ώρες, για να πληρώσουν από τους λογαριασμούς τους μονάχα το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος.
Με μεγάλη απογοήτευση όμως πληροφορούνταν από τους υπαλλήλους της ΔΕΗ πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς καμία σχετική εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί ούτε από την διοίκηση της επιχείρησης, ούτε φυσικά από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε παρανόηση αποδίδουν στελέχη της ΔΕΗ την μαζική προσέλευση των πολιτών στα ταμεία, καθώς υποστηρίζουν πως ήταν λάθος να συνδέσουν οι καταναλωτές την πρόσφατη απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το κόψιμο ρεύματος, με την πληρωμή του τέλους.

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές υποστηρίζουν πως αιτία της ταλαιπωρίας τους ήταν οι δηλώσεις του εκπροσώπου επικοινωνίας της ΔΕΗ που έσπευσε να δηλώσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς την απεμπλοκή της επιχείρησης από την είσπραξη του ειδικού τέλους χωρίς πρώτα να έχει την έγκριση του υπουργείου Οικονομικών.
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: