24.3.12

Η Μαρία Δαμανάκη και τα... καλαμαράκια του Καμιλέρι!


Aναστάτωση στη Ιταλία έχουν προκαλέσει οι οικολογικές απόψεις της Μαρίας Δαμανάκη, η οποία τις τελευταίες ημέρες φιγουράρει στα περισσότερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Η ελληνίδα Επίτροπος Αλιείας τα έχει «βάλει» με τον γνωστό ιταλό συγγραφέα, Αντρέα Καμιλέρι, και τον...
ήρωά του, τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο, κατηγορώντας τον για αντιοικολογική συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Δαμανάκη υποστηρίζει ότι ο επιθεωρητής, γνωστός για την αγάπη του στα θαλασσινά, παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς συνηθίζει να παραγγέλνει πιάτα με καλαμαράκια!

Μάλιστα, η κυρία Δαμανάκη, υποστηρίζει ότι η εικόνα αυτή στέλνει λάθος μήνυμα σε εκατομμύρια αναγνώστες και τηλεθεατές, ζητώντας από τον ιταλό συγγραφέα να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες του ήρωά του.

«Είμαι θαυμάστρια του Καμιλέρι και θα του γράψω μία επιστολή που θα εκφράζει την εκτίμησή μου για το έργο του, ωστόσο θα του ζητώ να σταματήσει ο Μονταλμπάνο να τρώει καλαμαράκια, γιατί είναι ανήθικο!» λέει η Μαρία Δαμανάκη, μέσα από την προσωπική της σελίδα.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στην Ιταλία με τα ΜΜΕ να έχουν κάνει εκτενή ρεπορτάζ με τις δηλώσεις της κυρίας Δαμανάκη.

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει επιστολή αλλά, με την αίσθηση του χιούμορ που τον χαρακτηρίζει δηλώνει ότι ο ήρωάς του τρώει και πιο οικολογικά πιάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οεπιθεωρητής Μονταλμπάνο είναι ο πρωταγωνιστής των βιβλίων του Α. Καμιλιέρι. Ένας αστυνομικός που λύνει εγκλήματα, καλοφαγάς και έξυπνος. Στην Ελλάδα έχει πολλούς φαν- είναι από τους αγαπημένους μου- στην Ιταλία είναι ο ήρωας τους. Χρόνια τώρα οι περιπέτειες του Μονταλμπάνο έχουν μεταφερθεί και στην τηλεόραση.

Το κύριο όμως χαρακτηριστικό του, που προκάλεσε την οργή της Μαρίας Δαμανάκη, είναι ότι λατρεύει το καλό φαΐ, και κυρίως το ψάρι...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: