21.3.12

Καυτές αποδείξεις για την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ του ΕΦΕΤ!...


www.adena.gr
Το Wasabi είναι ένα εξαιρετικά καυτερό καρύκευμα, που προέρχεται και είναι πολύ γνωστό στην Ιαπωνία.
Η πάστα wasabi που αγοράσαμε στο Carrefour μάρκας Yutaka φέρεται να εισάγεται στην Ελλάδα από την kalamea Foods, σύμφωνα με την αυτοκόλλητη ετικέτα στο προϊόν. Και παρ ότι με τα απείρως μικροσκοπικά γράμματα, δεν δηλώνεται η χώρα προέλευσης, παρά μόνο το τηλέφωνο του εισαγωγέα (ούτε κάν η διεύθυνση) ,στο Ιντερνετ βρήκαμε την ιστοσελίδα της επιχείρησης που...
χαρακτηρίζει την σάλτσα σαν γιαπωνέζικη Κλικ.
Στην συσκευασία όμως, σε όλες τις άλλες γλώσσες (εκτός από τα Ελληνικά) γράφει ότι είναι προϊόν ΚΙΝΑΣ. Με την βοήθεια μεγενθυτικού φακού επίσης βλέπουμε ότι τα ποσοστά των συστατικών είναι εντελώς διαφορετικά στην Ελληνική ταμπελίτσα. Π.χ. το ραπανάκι είναι 24,1% ,ενώ στα αγγλικά γραφεί Horseradish 21,7% (κλικ φωτό για μεγένθυση).
Όσο για τις λέξεις "ημερομηνία λήξης" υπάρχουν σε 7 γλώσσες , στα Ελληνικά όμως απαξιούν να το αναφέρουν. Και φυσικά μόνο στην Ελλάδα θα τολμούσε επιχείρηση να διαθέσει στην αγορά, ενα σχετικά πανάκριβο προιόν (43 γραμμάρια 3,22 ευρώ!!!) χωρίς καμία περιγραφή πάνω στη συσκευασία του προιόντος, που θα βοηθούσε τουλάχιστον στην ιχνηλασιμότητα σε περίπτωση "ατυχήματος".
Δεδομένου ότι οι ρίζες wasabi είναι δύσκολο να εξαχθούν από την Ιαπωνία, είναι γνωστό ότι στη Δύση οι περισσότερες από τις εμπορικές μάρκες πάστας και σκόνης wasabi, είναι απομιμήσεις (hon-wasabi), και στην πραγματικότητα αποτελούνται κυρίως από σκόνη χορσραντις ή μουστάρδας με τη χλωροφύλλη ως φυτική πράσινη χρωστική ουσία.
Μπορούν οι αξιότιμοι αρμόδιοι του ΕΦΕΤ να μας βεβαιώσουν ότι το εν λόγω προϊόν είναι αυθεντικό , η το αντίθετο?
Και γιατί στα Αγγλικά οι οδηγίες γράφουν ότι μετα το άνοιγμα η σάλτσα εκτός ότι πρέπει να διατηρηθεί σε ψυγείο, πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 4 εβδομάδων, αλλά στα Ελληνικά παραλείπεται αυτή η σημαντική πληροφορία?
Οι τακτικοί αναγνώστες μας σίγουρα έχουν συμπεράνει κατα πόσο πρέπει να εμπιστεύονται τον ΕΦΕΤ, εμείς όμως θα εκτιμούσαμε την απάντησή του η την αντίδρασή του (εφόσον οι παρατηρήσεις μας είναι λογικές), και ευχαρίστως θα την δημοσιεύσουμε.
Εν αναμονή...
Κοινοποίηση
info@efet.gr
info@efpolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: