31.3.12

Θύμα του έρωτα ο Σαρκοζί...


Πικάντικες αποκαλύψεις σε βιβλίο δημοσιογράφου...

Χείρα βοηθείας στον «λαβωμένο από έρωτα» Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να δώσει η Κατρίν Νέι, ίσως η διασημότερη εκπρόσωπος της γαλλικής δημοσιογραφίας στο συντηρητικό στρατόπεδο. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από ... την εκλογική αναμέτρηση, η κυκλοφορία του βιβλίου της «Σαρκοζί, ο παρορμητικός», στο οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος παρουσιάζεται ως... «θύμα της αγάπης», έχει προκαλέσει αίσθηση στη χώρα πυροδοτώντας οργισμένες αντιδράσεις στα ΜΜΕ για προσπάθεια «εμπαιγμού» των Γάλλων από τη στενή φίλη του απερχόμενου προέδρου.

Σύμφωνα με τη Νέι, η οποία αποκαλύπτει πλήθος μυστικών συνομιλιών και γεγονότων του παρασκηνίου, η σχέση του Σαρκοζί με τους Γάλλους «στράβωσε» από την αρχή της θητείας του και μοναδική υπαίτιος αυτής της εξέλιξης ήταν η... διαβολική πρώην σύζυγός του, η Σεσιλιά!

Οπως ισχυρίζεται η δημοσιογράφος, η πρώην πρώτη κυρία ήταν αυτή που κρυβόταν πίσω από όλες τις λανθασμένες αποφάσεις του Σαρκό το 2007, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος, παρά το γεγονός ότι ήθελε να εμφανίζεται παντοδύναμος, «ήταν ένα άνδρας που υπέφερε βαθιά».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους», δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέι σπεύδει να στηρίξει τον Σαρκοζί. Γνωρίζοντας εκ βάθους την πολιτική σκηνή της χώρας, η δημοσιογράφος είχε ήδη «παρέμβει» στην προεκλογική εκστρατεία του 2007, εκδίδοντας λίγες εβδομάδες πριν από την κάλπη το βιβλίο «Μία εξουσία που ονομάζεται επιθυμία».

Σε αυτό περιέγραφε τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Σαρκοζί, την πικρία του για τον πατέρα του που ήταν «πάντα απών»... Τότε το μπεστ σέλερ είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον καλλωπισμό του προφίλ του προεδρικού υποψηφίου και ενέπνευσε αισθήματα συμπάθειας στους Γάλλους. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές, η απόπειρα της Κατρίν να παίξει για δεύτερη φορά με τον συναισθηματισμό των αναγνωστών μοιάζει με κακόγουστο αστείο.

Σύμφωνα με το νέο βιβλίο, η ημέρα της θριαμβευτικής εκλογής του Σαρκοζί στις 6 Μαΐου του 2007 ήταν «η πιο θλιβερή ημέρα της ζωής του», όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε σε έναν στενό του φίλο.

Η Σεσιλιά φέρεται να του είχε ξεκαθαρίσει πολλούς μήνες νωρίτερα πως «μόλις εκλεγείς, εγώ θα την κάνω». Ετσι άρχισε ένας αγώνας από την πλευρά του νέου τότε προέδρου για να «ξανακερδίσει» τη Σεσιλιά. Τίποτα δεν τον ενδιέφερε, ήταν πάντα «στον κόσμο του», διάβαζε συνεχώς τα παλιά μηνύματα της γυναίκας του στο κινητό και αυτό εξηγεί την... «αμηχανία» με την οποία αντιμετώπιζε πλήθος καταστάσεων.

Μάλιστα, η συγγραφέας επισημαίνει πως η Σεσιλιά ήταν αυτή που αποφάσισε να αναλάβει -ως «δώρο» πριν από την αναχώρησή της;- τη διοργάνωση της εορταστικής δεξίωσης στο προεδρικό μέγαρο, η οποία αργότερα χαρακτηρίστηκε ένα τεράστιο «σκάνδαλο σπατάλης», την ευθύνη του οποίου επωμίστηκε ο Σαρκοζί... Τι κι αν όλα αυτά συνέβησαν το 2007;

Η δημοσιογράφος υποστηρίζει πως η αρχή της θητείας του Σαρκοζί ήταν αυτή που προκάλεσε τη σημαντικότερη ρήξη ανάμεσα στον ίδιο και στους πολίτες, οι οποίοι είδαν να εισέρχεται στο Μέγαρο των Ηλυσίων ένας άλλος άνθρωπος από αυτόν που είχαν ψηφίσει. Εξάλλου, τονίζει, δεν είναι τυχαίο που το προεδρικό προφίλ του Σαρκοζί «έλαμψε» μετά τη γνωριμία του με την Κάρλα Μπρούνι, μια γυναίκα «πρόσχαρη, η οποία τον καθησυχάζει».

Αποκαλύπτει λεπτομέρειες και για τον αυταρχικό και συχνά προσβλητικό τρόπο με τον οποίο ο Σαρκοζί αντιμετωπίζει τους συνεργάτες του και εδώ η Νέι δικαιολογεί τον απερχόμενο πρόεδρο τονίζοντας πως «πολλοί παρερμηνεύουν τις προθέσεις του», καθώς και ότι δεν μπορεί να δαμάσει την «παρορμητική» του φύση..
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: