23.3.12

Έκοψαν τα νεράτζια και στη Χίο...


Στα πολλά ερωτηματικά για το αν παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» και καταγγελίας του πολιτικού και κομματικού συστήματος ή θα περιοριστεί στην... πρέπουσα μορφή της, δηλαδή σε μια εορταστική και συνάμα τιμητική εκδήλωση, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου απαντά με την παρουσία σύσσωμης της δύναμής της, την ίδια ώρα που τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας αναμένονται δρακόντεια.
Ήδη πληροφορίες για ενδεχόμενες ενέργειες διαμαρτυρίας, που στόχο θα έχουν να επικρίνουν με κάθε τρόπο τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες οργιάζουν, με την Αστυνομία να προχωρά σε λήψη μέτρων που στόχο έχουν τη διασφάλιση της ακεραιότητας όσων παρακολουθήσουν την παρέλαση, αλλά και την αποφυγή έκτροπων με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Τα μέτρα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου θα διαθέσει στην παρέλαση σχεδόν όλο το δυναμικό της, με εξαίρεση τις βάρδιες, που θα πραγματοποιούνται κανονικά. Περισσότεροι από 120 αστυνομικοί θα βρίσκονται στην οδό Δημοκρατίας από νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ τα προστατευτικά κιγκλιδώματα θα εκτείνονται από τα μισά της οδού Δημοκρατίας και σχεδόν μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Κανάρη.

Η εξέδρα
Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει διαφαίνεται η πρόθεση των δύο βουλευτών, δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη να μη βρίσκονται επάνω στην εξέδρα, η οποία θα έχει σημαντικά μικρότερες διαστάσεις από εκείνες άλλων παρελάσεων. Στη μικρή εξέδρα θα υπάρχουν θέσεις για το Στρατιωτικό Διοικητή και το Μητροπολίτη.

Κατέβασαν τα νεράτζια
Συνεργείο του Δήμου, μετά από εντολή του δημάρχου στα πλαίσια πανελλαδικής συμφωνίας της ΚΕΔΚΕ, αφαίρεσε από τα δέντρα της οδού Δημοκρατίας, νερατζιές και πορτοκαλιές, όλους τους καρπούς, ώστε να μην αποτελέσουν «αντικείμενο» διαμαρτυρίας.
politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: