26.3.12

Συγκεκριμενοποιούνται οι νέες περικοπές...


Στόχος να «κλειδώσουν» πριν από τις εκλογές...
Εντείνει τις προσπάθειες της η κυβέρνηση προκειμένου πριν τις εκλογές να έχει σε μεγάλο βαθμό ξεκαθαρίσει τους τομείς από τους οποίους θα εξοικονομηθούν, μέσω περικοπών, 11,7δις€ για τη διετία 2013-2014.

Σύμφωνα με...
το μνημόνιο τα πεδία στα οποία πρέπει να αναζητηθούν τα χρήματα είναι η γενική κυβέρνηση, τα κοινωνικά προγράμματα και η δημόσια διοίκηση.

Ήδη έχει αρχίσει η εκπόνηση ειδικών εκθέσεων από τα αρμόδια υπουργεία, ενώ αρωγοί στις προσπάθειες της κυβέρνησης θα σταθούν και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που θα ξαναβρεθούν στην Αθήνα από τη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερη έμφαση δίνει η κυβέρνηση και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Για πρώτη φορά οι τροικανοί έχουν ορίσει στο μνημόνιο ότι αναμένουν έως το 2014 περί 3,5δις€, στόχος που αν δεν πιαστεί θα σημάνει την λήψη και πρόσθετων εισπρακτικών μέτρων.

Τη Δευτέρα εξάλλου ξαναρχίζει ο διάλογος για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, έστω και χωρίς πλέον τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου, η δημιουργία νέας φορολογικής κλίμακας με 4 κλιμάκια, η αυτοτελής φορολόγηση με 20% στα έσοδα από ενοίκια και στους τόκους των καταθέσεων, η ενιαιοποίηση της φορολόγησης στα ακίνητα, η κατάργηση πολλών φοροαπαλλαγών και η διαμόρφωση η επιβολή ενός συντελεστή ΦΠΑ με ταυτόχρονη κατάργηση της ευνοϊκής φορολόγησης στα νησιά.

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του Γιώργου Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΪ» ότι οι ιδιοκτήτες ημιυπαίθριων και άλλων αυθαίρετων χώρων που νομιμοποιήθηκαν με τον τελευταίο φόρο για τα ακίνητα δεν επιβαρύνονται μόνο από την προσμέτρηση των χώρων αυτών στα τεκμήρια, αλλά στην ουσία διπλασιάζεται η φορολόγηση των περιουσιών τους, καθώς με το νέο νόμο καταργείται μια προστατευτική διάταξη της προηγούμενης ρύθμισης...


skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: