6.3.12

ΚΥΠΡΟΣ: Κινεζική επένδυση - μαμούθ στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας...


Λάρνακα: Σε δύο βδομάδες εξαγγέλλεται τεράστια κινεζική επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, οι Κινέζοι θα συνεργαστούν με τον...
Όμιλο Σιακόλα για την κατασκευή διαμετακομιστικού σταθμού προϊόντων από την Ασία, τα οποία θα προωθούνται στην Ευρώπη.

Το διαμετακομιστικό κέντρο θα λειτουργεί παράλληλα με εμπορικό κέντρο.

Στα σχέδια του Ομίλου περιλαμβάνονται, εξάλλου, και η δημιουργία ξενοδοχείου και καζίνο στους χώρους του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας, πάντα σε συνεργασία με τους Κινέζους επιχειρηματίες, και ήδη η σχετική πρόταση έχει υποβληθεί για μελέτη στις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Εξάλλου στη Λάρνακα ολοκληρώνονται σύντομα οι διαπραγματεύσεις με την Κυπρο-Γαλλική κοινοπραξία «Ζήνων» για την κατασκευή και άλλου τεράστιου έργου υποδομής στην πόλη, αυτή τη φορά στη μαρίνα και το λιμάνι.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, δήλωσε στο πρωινό δρομολόγιο ότι επιθυμία και επιδίωξη του Δήμου είναι οι εξαγγελίες αυτές να γίνουν πραγματικότητα.

Είπε επίσης ότι η Λάρνακα χρειάζεται οικονομική βάση για προώθηση της ανάπτυξης και πρόσθεσε πως το έργο θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανέφερε, ωστόσο ότι μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο εξαγγελίες και πληροφορίες και τίποτα το χειροπιαστό.

Αναμένουμε, είπε, τα λόγια να γίνουν έργα και εμείς θα εξετάσουμε και θα διευκολύνουμε την υλοποίηση έργων ανάπτυξης.

Ο κ. Λουρουτζιάτης επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα υπογραφεί η συμφωνία και θα αρχίσει η υλοποίηση του ενοποιημένου έργου στο λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας, το οποίο θα αλλάξει την προμετωπίδα της πόλης...

philnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: