21.3.12

Σήμερα ορκίζεται ο νέος υπουργός Οικονομικών...


Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφεραν χθες κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών θα...
ορκισθεί στη συνέχεια ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Σε ό,τι αφορά πάντως το χρόνο των εκλογών οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι «δεν παρεκκλίνουμε από τις δυο ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές», δηλαδή την 29 Απριλίου ή την 6η Μάιου, «οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι».
Σημειώνεται ότι το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να έχει πλήρη γνώση της μέχρι σήμερα πορείας και να παραστεί και σε συναντήσεις του Eurogroup που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα μέχρι τις εκλογές.

Έως χθες το βράδυ δεν είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναβάθμισης του αναπληρωτή υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, ενώ πιθανή θεωρείται και η μετακίνηση του υπουργού εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση.

Αυτό πάντως που φαίνεται ότι θα αποφασιστεί τελεσίδικα τις επόμενες ημέρες -ανάλογα και με τα ενδεχόμενα ενδοκυβερνητικά ντόμινο που πιθανώς προκύψουν με την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών- είναι το αν θα οριστεί άλλος υπουργός Εσωτερικών εν όψει εκλογών.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, οι θέσεις στα κρίσιμα υπουργεία ήταν ούτως ή άλλως αποτέλεσμα συμφωνίας των κομμάτων που στήριζαν την κυβέρνηση και ως εκ τούτου δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος αλλαγής προσώπων.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές πάντως δεν αποκλείουν και αυτό το ενδεχόμενο...

ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: