15.3.12

Άγρια κόντρα Κεδίκογλου - Καψη για την ΕΡΤ..













"Οι περισσότερες αποφάσεις της ΕΡΤ είναι άκυρες και παράνομες"...

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπρόσωπου Παντελή Καψή και του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ για τα ΜΜΕ Σίμου Κεδίκογλου, με αφορμή καταγγελίες του δεύτερου για τη διοίκηση της ΕΡΤ

Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να... βγει από την κομματική διελκυστίνδα επεσήμανε ο κ. Καψής, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον κ. Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για αδιαφανείς και παράνομες αποφάσεις της διοίκησης της ΕΡΤ.

Ο κ. Κεδίκογλου, επέμεινε στις καταγγελίες του για σκανδαλώδεις συμβάσεις και αποφάσεις της ΕΡΤ, αμφισβήτησε ότι λειτουργεί με ανεξαρτησία και αξιοκρατικά κριτήρια και ζήτησε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησής της. Διαφορετικά, είπε, ο υπουργός Επικρατείας αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραμονή τους και τις συνέπειες των πράξεών τους.

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα περί διάλυσης της ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν δίνουν μια εντελώς άλλη εικόνα και έκανε λόγο «για σημαντικό νοικοκύρεμα», υποστηρίζοντας ότι από το έλλειμμα 9 εκατομμύριων ευρώ που παρουσίαζε μέχρι πέρυσι η δημόσια τηλεόραση, φέτος πέρασε για πρώτη φορά στο πλεόνασμα των 60 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ο κ. Καψής παραδέχτηκε ότι για κάποιες εκπομπές ήταν και ο ίδιος αποδέκτης παραπόνων σε ό,τι αφορά θέματα δεοντολογίας. Ωστόσο, πρόσθεσε, θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην ανεξαρτησία της και στο να παρεμβαίνει ο υπουργός για θέματα δεοντολογίας, όπως ο ίδιος τα αντιλαμβάνεται.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε σε παράνομες προσλήψεις και διαγωνισμούς, σημειώνοντας ότι ο κ. Πεπόνης μετά από δική του μηνυτήρια αναφορά, ερευνά τη νομιμότητα συμβάσεων που υπέγραψε η σημερινή διοίκηση με στόχο -όπως είπε- την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

«Οι περισσότερες αποφάσεις της ΕΡΤ είναι άκυρες και παράνομες. Οι παράνομες διαδικασίες και οι παράνομες συμβάσεις δεν δεσμεύουν τη ΝΔ. Πάνω από όλα η δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι ασπίδα της κοινωνίας και ενάντια στα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας», κατέληξε ο κ. Κεδίκογλου.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Καψής θα καταθέσει το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτου που θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία της ΕΡΤ και την τήρηση του κώδικα δεοντολογίας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: