7.3.12

Το ναυάγιο του κυβερνήτη Ιωάννη...


kourdistoportocali.com

Μέσα σε 6 μήνες κατάφερε πολλά με μοναδικό σύμβουλο τον επιχειρηματικό του εγωισμό.

Είναι ίσως ο μόνος από τους ισχυρούς επιχειρηματίες των ΜΜΕ, ο κ. Ι. Αλαφούζος, ο οποίος με απανωτές κινήσεις αυτοχειρίας απειλεί να τινάξει στον αέρα ένα δημοσιογραφικό συγκρότημα που... ένα-δύο χρόνια πριν έδειχνε το πλέον ισχυρό στην αγορά.

Η «Καθημερινή» χτυπούσε υψηλές κυκλοφορίες, για τη τηλεόραση του ΣΚΑΙ άκουγες πολύ θετικά σχόλια, ενώ το ραδιόφωνο αποτελούσε την αιχμή του δόρατος.

Δεν θα μιλήσουμε για την αρρωστημένη μνημονιακή γραμμή και τις λαικίστικες νουθεσίες του Μπάμπη Παπαδημητρίου προς τους τηλεθεατές του στυλ «να κάμουμε τη δουλειά μας» και τα σχετικά. Ούτε για την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης όταν ολόκληρο δημοσιογραφικό συγκρότημα έκλεινε τα μάτια του στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-Proton Bank. Ούτε φυσικά για την αγιοποίηση του Εφρέμ και άλλα παρόμοια τροχαία.

Θα μιλήσουμε για την αντιμετώπιση του ανθρώπινου δυναμικού στο οποίο ο Αλαφούζος είχε μια παράδοση από την εποχή που απέλυσε από την «Καθημερινή» την εξαιρετική Αριστέα Μπουγάτσου (και τον Χάρη Μπότσαρη) και την άφησε να αντιμετωπίσει μόνη της τις αγωγές του Ψυχάρη στα δικαστήρια.

Πριν μερικούς μήνες, χωρίς δεύτερη σκέψη, ανάγκασε τους συντελεστές της πιο πετυχημένης εκπομπής του ραδιοφώνου (Ελληνοφρένεια) να εγκαταλείψουν το σταθμό και στη συνέχεια να βάλουν πλάτη για να πιάσει ο «Real Fm” τη κορυφή και ο ΣΚΑΙ να τρώει τη σκόνη του.

Στη συνέχεια έσπευσε να φέρει στον ΣΚΑΙ τον Αυτιά, ο οποίος κουβαλούσε στους ώμους του τον λαικισμό του Μπουρναζίου.

Έχοντας πάρει φόρα κατηφόρα άδειασε τη Σία Κοσιώνη και έδωσε στον Νίκο Ευαγγελάτο το κεντρικό δελτίο του καναλιού, αφού είχε προηγηθεί μια υπαρξιακή αναζήτηση άλλων τηλεπερσόνων (βλέπε Χατζηνικολάου), η οποία αν μη τι άλλο απαξίωνε τη Σία που ήταν και "δικό του" παιδί.

Το εγχείρημα δεν άργησε να στεφθεί με παταγώδη αποτυχία. Η εφημερίδα του άρχισε να πέφτει κάτω από τις 100.000 φύλλα, το ραδιόφωνο να χάνει έδαφος και η τηλεόραση του να απαξιώνεται με γεωμετρική ταχύτητα.

Σ’ αυτό το συγκρότημα η ομάδα του Παπαχελά-του οποίου η έρευνα για το πώς φτάσαμε στη Μνημόνιο δεν πρέπει να λείψει από το αρχείο κανενός σπιτιού και καλά θα κάνει ο Αλαφούζος να τη προσφέρει με τη «Καθημερινή»- δείχνει πλέον ξένο σώμα.

Αν μπορούσαμε να συγκρίνουμε με κάποιον τον άθλο του Αλαφούζου, θα λέγαμε ότι παραπέμπει στην ανεπάρκεια του κυβερνήτη του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Condordia.

Επειδή ως ιδιοκτήτης δεν μπορεί να απολυθεί είναι καταδικασμένος να συνεχίσει το έργο του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: