1.3.12

«Χρυσή» ηταν η βασιλόπιτα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς...


Μόλις... 2.050 ευρώ κόστισε η βασιλόπιτα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την υπογραφή μάλιστα του Κωσταντίνου Μποτόπουλου, προέδρου της Επιτροπής και στενού πολιτικού φίλου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.


Χωρίς να... αναφέρεται στο κείμενο της «Διαύγειας» η επιχείρηση από όπου η Επιτροπή του κ. Μποτόπουλου προμηθέυτηκε την χριστουγεννιάτικη πίτα σε τιμή... ευκαιρίας, εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 2.050 (!) ευρώ στις 20 Ιανουαρίου για μια καθιερωμένη διαδικασία, την κοπή της βασιλόπιτας. Η δαπάνη, εμπίπτει πλέον στην διαδικασία «περικοπών» σε δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία με τις ευλογίες κατα τα άλλα του ίδιου του κ. Βενιζέλου, ο οποίος είχε ζητήσει να μπει μαχαίρι στα περιττά έξοδα των υπηρεσιών.

Θυμίζουμε ότι πολλά υπουργεία την έβγαλαν με βασιλόπιτες των 200 ευρώ, ενώ στην Επιτροπή Κεφαλαιογοράς η γκλαμουριά στην εορταστική εκδήλωση περίσσευε... (Να μην αναφερθούμε καν στα νοικοκυριά που εφέτος αδυνατούσαν να αγοράσουν και την πιο φθηνή πίτα).

Αν και δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων στην Επιτροπή, η πίτα των 2.050 ευρώ μοιάζει αδικαιολόγητα... μεγάλη! Ο κ. Μποτόπουλος όμως ίσως είναι συνηθισμένος στις ακριβές εκδηλώσεις προερχόμενος από εύπορο περιβάλλον με ένα προσωπικό lifestyle ενός κοσμοπολίτη.

Φίλος και συνεργάτης του Αναστάσιου Πεπονή, και στη συνέχεια ο «εκλεκτός» του Άκη Τσοχατζόπουλου πέρασε από το ΠΑΣΟΚ διατελώντας Γενικός Γραμματέας σε διάφορους τομείς όπως ο Τουρισμός, έγινε ευρωβουλευτής, άφησε το στίγμα του στο opengov με τις «ευλογίες» του Γιώργου Παπανδρέου και τελικώς ενθαρρύνθηκε από τον υπουργό Οικονομίας, κ. Βενιζέλο για να επιστρέψει δυναμικά στα δρώμενα του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας την προεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το 2011.

Λογικά ο Μπένι πρέπει να του τραξήξει (δημοσίως) το αυτί...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: