24.3.12

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν οι Μεξικανοί στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ΄...


Λεόν, Μεξικό
Τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι υποδέχτηκαν τον πάπα Βενέδικτο ΙΣτ' στην περιοχή Λεόν, στο κέντρο του Μεξικού, την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά.

Το πλήθος, κρατώντας τα κιτρινόλευκα σημαιάκια του Βατικανού, είχε κατακλύσει τα 35 χιλιόμετρα που... χωρίζουν το αεροδρόμιο του Σιλάο από το Κολέγιο της Παρθένου του Μιραφλόρες, όπου διαμένει ο Πάπας.

Ο ποντίφικας «εντυπωσιάστηκε από την υποδοχή και τη χαρά που εξέφραζαν οι άνθρωποι και τους ευχαρίστησε που συμμετείχαν με την καρδιά και την ψυχή τους» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού σημείωσε ότι ο Πάπας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κατά τις 14 ώρες που διήρκεσε το αεροπορικό ταξίδι από τη Ρώμη μέχρι το Λεόν. Παρά τα 85 χρόνια του «είναι σε φανταστική κατάσταση» είπε.

Την Παρασκευή, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Γκουαναχουάτο όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν, ο Πάπας ζήτησε να αναγνωριστεί πλήρως το «θεμελιώδες δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας» και να μην υποτιμάται «η αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων».

Ο Πάπας πρόσθεσε ότι η Εκκλησία «δεν διεκδικεί κάτι άλλο παρά μόνο να κάνει το καλό σε όποιον έχει ανάγκη» και ζήτησε από τους Μεξικανούς να τιμήσουν «την πίστη και τις παραδόσεις τους».

Από την πλευρά του ο Φελίπε Καλδερόν τόνισε ότι η επίσκεψη του ποντίφικα είναι εξαιρετικά σημαντική για το Μεξικό, που υποφέρει -όπως είπε- από τη βία η οποία σχετίζεται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Σύμφωνα με το BBC, μετά το Μεξικό ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' θα επισκεφθεί την Κούβα.

Newsroom ΔΟΛ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: