12.3.12

Αυστραλία: Μεγάλη επιτυχία η Γιορτή του Ούζου..


Ηλιοφάνεια, κόντρα στις μετεωρολογικές προβλέψεις, συνέτεινε στο να είναι η φετινή Γιορτή του Ούζου μοναδική.
Αθρόα η προσέλευση Μυτιληνιών και μη, σε μια γιορτή που έχει γίνει πια παράδοση και οι Μελβουρνιώτες το γνωρίζουν πολύ καλά και την τιμούν δεόντως!
Ο...
πρόεδρος, Γιώργος Σταυρινός, είχε μεγάλη αγωνία ‘τι θα γίνει αν βρέχει’, αλλά ο ήλιος βγήκε και όλα πήγαν καλά. Παρενθετικά θα πει, ότι άλλη φορά δεν θα το ρισκάρει και θα φροντίσει να μπει οπωσδήποτε τέντα στο χώρο.

Δεν είναι άσχημη ιδέα μιας και τη Μελβούρνη ζούμε που οι τέσσερις εποχές σε μια μέρα έχουν γίνει, για πολλούς από μας, τρόπος ζωής.

ΤΡΕΛΛΟ ΚΕΦΙ

Την Κυριακή, δεν ήταν ο καιρός μόνο θαυμάσιος, αλλά και το κέφι. Η καλή διοργάνωση επίσης έπαιξε το ρόλο της, γιατί, όπως θα πει ο πρόεδρος ‘πολλοί συντελεστές έπαιξαν ρόλο’. Αναφέρεται, στη συνέχεια στο ούζο που έρρεε άφθονο χάρις στη γενναιοδωρία του, κ. Αχιλλέα Τσούκρα, που το πρόσφερε δωρεά (Tirnavos Imports), στα 100 κιλά χταπόδι στα κάρβουνα που έκαναν φτερά και στους άλλους εκλεκτούς μεζέδες, στη μουσική, στο χορό, στους επισκέπτες από το Σίδνεϊ και την Αδελαΐδα, στους επίσημους και πάνω απ’ όλα στη διάθεση του κόσμου που ήταν εκεί, αποφασισμένος να διασκεδάσει.

«Το κλίμα ήταν φανταστικό. «Τα Λεβεντόπαιδα» έπαιζαν κατά 90% Μυτιληνιά τραγούδια, πράγμα που ενθουσίασε τους πάντες και πολλοί ήταν εκείνοι που συγκινήθηκαν και ήλθαν στο τσακίρ κέφι γιατί είχαν χρόνια να ακούσουν τέτοια τραγούδια. Μετά το χορευτικό συγκρότημα «Πήγασος» χόρεψαν μόνο Μυτιληνιούς χορούς, ενώ ο χορός των γυναικών από τη Μυτιληναϊκή Αδελφότητα του Σίδνεϊ και της Παλλεσβιακής ήταν το κάτι άλλο».

Τη Γιορτή του Ούζου τίμησαν με την παρουσία τους η γενική πρόξενος Μελβούρνης, κ. Ελένη Λιανίδου, η βουλευτής του Bayswater Heidi Victoria, και πολλοί άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι...

http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: