4.3.12

Ρωσία: Καταγγελίες για νοθεία σε πολλά εκλογικά τμήματα...


Περιστατικά νοθείας σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη τη Ρωσία κατά τις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας καταγγέλλουν τα κόμματα της ... αντιπολίτευσης και μία μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τα ίδια πρόσωπα ψήφισαν στα εκλογικά τμήματα 2164 και 2166» στη Μόσχα, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του το κόμμα Γιάμπλοκο που έχει στείλει παρατηρητές σε όλη τη χώρα.

«Στο Βλαδιβοστόκ, στο εκλογικό τμήμα 155, ψηφοφόροι ανακάλυψαν όταν πήγαν να ψηφίσουν ότι είχαν ήδη ψηφίσει...», προσθέτει το κόμμα, του οποίου ο υποψήφιος Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στις εκλογές εξαιτίας παρατυπιών στη συγκέντρωση των δύο εκατομμυρίων ψήφων που χρειαζόταν.

Και το Κομμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει περιπτώσεις νοθείας που εντόπισαν δικοί του παρατηρητές.

Η ΜΚΟ Golos είχε εντοπίσει μέχρι τις 12:30 ώρα Μόσχας, πολλές εκατοντάδες παραβιάσεις των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Ελλάδας του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 19:00. Στις κάλπες προσέρχονται περίπου 109.000 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν εκτιμά ότι θα επιστρέψει στο Κρεμλίνο, παρά το έντονο κύμα αμφισβήτησης της διακυβέρνησής του. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, πριν από λίγες ημέρες, έδιναν στον Πούτιν νίκη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό περίπου 60%.

Ο Πούτιν αντιμετωπίζει τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία: τον κομμουνιστή Γκενάντι Ζιουγκάνοφ - ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στη δεύτερη θέση - τον λαϊκιστή Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, τον δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Πρόχοροφ και τον κεντρώο Σεργκέι Μιρόνοφ.

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: