2.3.12

Στο πειθαρχικό η ανακρίτρια που "συγκάλυπτε" τη δικογραφία για τα αυθαίρετα της Μυκόνου...



http://directnews.gr
Στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο Πειραιώς παραπέμπεται η ανακρίτρια που χειριζόταν αρχικά τη δικογραφία για τα κυκλώματα των Κυκλάδων, τα οποία κρατούσαν επί σειρά ετών στα συρτάρια πρόστιμα που φέρονται να αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις, κυρίως στη Μύκονο.
Η εν λόγω δικαστική λειτουργός, σύμφωνα με...
την πειθαρχική αγωγή που της ασκήθηκε, επί 9 ολόκληρους μήνες: α) δεν απέστειλε κλήσεις για εξέταση μαρτύρων, β) δεν παρήγγειλε τη διενέργεια λογιστικής πραγματογνωμοσύνης, λόγω της φύσης των αδικημάτων, γ) δεν έκανε καμία προεργασία για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τις καταγγελλόμενες πολεοδομικές παραβάσεις και δ) το κυριότερο, δεν διέταξε άρση του τραπεζικού απορρήτου των κατηγορουμένων.
Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο κέιμενο του πειθαρχικού κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζει πλέον: «Οι προβαλλόμενοι λόγοι από την άνω Τακτική Ανακρίτρια για την παντελή έλλειψη κίνησης των παραπάνω δικογραφιών, όπως η ενασχόλησή της με άλλες εκκρεμείς ανακριτικές δικογραφίες και η εισαγωγή τους στο ανακριτικό γραφείο ελάχιστο, κατά την άποψή της, χρόνο πριν λήξει η θητεία της στην ανάκριση, δεν μπορούν να αποτελέσουν ευπρόσωπο δικαιολογητικό λόγο για την χαρακτηριστική καθυστέρηση, η οποία είχε αντίκτυπο στη λειτουργία της Δικαιοσύνης γενικότερα και μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί σε έλλειψη ενδιαφέροντος και επιμέλειας για την κίνηση και περαίωση των εν λόγω δικογραφιών, μολονότι αυτές είχαν εισαχθεί ως κατεπείγουσες, ενόψει και του ότι, εκτός των άλλων, αφορούσαν αδικήματα, ο χρόνος τέλεσης των οποίων ανάγεται στο απώτερο διάστημα από το μήνα Ιανουάριο 2003 και εφεξής, εκτεινόμενες σε βάθος μια περίπου επταετίας. Η καθυστέρηση αυτή στην εκτέλεση των καθηκόντων της κρίνεται αδικαιολόγητη και οφείλεται σε βαριά αμέλεια της εγκαλουμένης, η οποία με την προεκτεθείσα υπηρεσιακή της συμπεριφορά, που είναι ασυμβίβαστη προς το αξίωμα της, θίγει το κύρος της, καθώς και το κύρος της Δικαιοσύνης».
Σημειώνεται, ότι την δικογραφία χειρίζεται ήδη εφέτης- ειδική ανακρίτρια μετά από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε προς την Ολομέλεια του Εφετείου Αιγαίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δύο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την υπόθεση, μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων (πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων κ.λπ.) κατέβαλε από 15.000-20.000 ευρώ στους εμπλεκομένους για να σώσουν τις αυθαίρετες κατασκευές τους, αφού η πολεοδομία με τη σειρά της θα βεβαίωνε ότι έχουν κατεδαφιστεί.
Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., το σύνολο των προστίμων που δεν εισπράχτηκαν ποτέ, με βασική δικαιολογία την άδεια εγκυμοσύνης μιας υπαλλήλου της Πολεοδομίας Σύρου αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: