6.3.12

Χρ. Παπουτσής: Στόχος ένα μεγάλο, πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ...


Τους στόχους της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος περιέγραψε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
«Η δική μου υποψηφιότητα έχει... έναν στόχο και μόνο, το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί και θα παραμείνει ως ο βασικός πόλος του κεντρώου χώρου και της Αριστεράς στην Ελλάδα, κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι εθνική ανάγκη και υποχρέωση όλων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι μία υποψηφιότητα για την ενότητα του κινήματος και για ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς για τους άλλους πιθανούς υποψηφίους και ειδικότερα για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, δήλωσε ότι «δεν έχει κανένα αντίπαλο». «Ο κ. Βενιζέλος είναι φίλος, είναι συνεργάτης, είναι συνάδελφος, είμαστε σύντροφοι σε μια ολόκληρη διαδρομή», διευκρίνισε.

Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι δεν μετανιώνει που ψήφισε το μνημόνιο και υπενθύμισε ότι «στο πρώτο μνημόνιο ήμουνα σχεδόν ο μόνος ο οποίος έθεσε διαφορετικές προσεγγίσεις». «Και βεβαίως το είχα διαβάσει. Ήμουν ο μόνος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο έθεσα το θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε αυτή την εξέλιξη, θεωρώντας ότι ήταν μία κίνηση η οποία θα λειτουργούσε τελικά εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και επέμενα τότε ότι θα έπρεπε η ίδια η Ε.Ε. να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, από την πρώτη στιγμή», συμπλήρωσε.

Εκανε τέλος «άνοιγμα» προς τους βουλευτές που διεγράφησαν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «διαφοροποιήθηκαν, όχι για πολιτικούς, αλλά για πολύ συγκεκριμένους λόγους: πρώτα απ΄ όλα, για το ρόλο των κοινωνικών εταίρων στη διαδικασία της ευρωπαϊκής εξέλιξης και, δεύτερον, για τη σημασία που έχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: