19.3.12

Με παλιούς συνεργάτες και νέα πρόσωπα «χτίζεται» το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου


Σήμερα στη μια το μεσημέρι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Λουκά Παπαδήμο και σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβάλλει την παραίτησή του. Δύο ώρες αργότερα, στην Ιπποκράτους θα παραλάβει και επισήμως την προεδρία του κόμματος και ίσως εντός της ημέρας αρχίσει να ...
ξεδιπλώνεται το «νέο» ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έχει δώσει μικρή «γεύση» των αλλαγών, αλλά οι συνεργάτες του γνωρίζουν ότι πολλές φορές κρατάει σημαντικές αποφάσεις για τον εαυτό του. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι η ομάδα η οποία εργάστηκε και αγωνίστηκε για να τον εκλέξει Πρόεδρο πρέπει να θεωρείται διαλυμένη από χθες το βράδυ. Το προανήγγειλε την Παρασκευή σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ( Αθήνα 9,84) ο στενός του συνεργάτης και φίλος Γιάννης Δατσέρης και ουσιαστικά το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος με τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του.

Η ομάδα αυτή, πολλά μέλη της οποίας αριθμούν πέντε και περισσότερα χρόνια δίπλα στον Ευ. Βενιζέλο, θα πάρει θεσμικές θέσεις στο ΠΑΣΟΚ μιας και η απόφαση που έχει ληφθεί- όπως σημειώνεται, είναι να μην υπάρχει ούτε υποψία για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Με δεδομένο ότι στην Εκλογική Επιτροπή θα συμμετάσχουν και πολλά κορυφαία στελέχη, τα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν τις αλλαγές θα είναι του νέου Γραμματέα- ο Μιχάλης Καρχιμάκης θα παραιτηθεί- και του νέου εκπροσώπου τύπου.

Εκτός αυτών, ο Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα δημιουργήσει ένα νέο επιτελείο στο ΠΑΣΟΚ το οποίο θα συγκροτούν στελέχη τα οποία βρίσκονται κοντά του επί μακρόν, αλλά και νέα πρόσωπα.

Ενδεικτική της απόφασης για ανανέωση είναι το γεγονός ότι για την θέση του εκπροσώπου τύπου λέγεται ότι ενδεχομένως καταλάβει η δικηγόρος Χριστίνα Μανωλοπούλου μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, ενώ έχει ακουστεί και το όνομα του Κώστα Καρτάλη βουλευτή Μαγνησίας, συνεργάτη του κ. Βενιζέλου από το υπουργείο Πολιτισμού το 2004.

Για τη θέση του Γραμματέα, θεωρείται πιθανότερος ο Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος έχει ωστόσο προσωπικό πρόβλημα καθώς η οικογένειά του διαμένει στην Κοζάνη.

Εκτός του κ. Κουκουλόπουλου, άλλα τέσσερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, η Συλβάνα Ράπτη, η Τόνια Αντωνίου, ο Ν. Σαλαγιάννης και ο Ν. Ανδρουλάκης αναμένεται να αναλάβουν ρόλους. Στον σκληρό πυρήνα του κ. Βενιζέλου βρισκόταν και οι
βουλευτές Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Β. Γερανίδης Π. Ρήγας και Σοφία Γιαννακά.

Άνθρωποι του στενού- προσωπικού του επιτελείου οι οποίοι αναμένεται να μετακομίσουν στο ΠΑΣΟΚ, είναι οι Ι. Ζαφειρόπουλος, Στ. Αγγελούδης, Κ. Βουβάλας, Ηλ. Βεργίτσης, Άντα Κιούρκα, ενώ ρόλο αναμένεται να έχουν ο Γ. Δατσέρης (γιατρός), Ι. Κουράκης (Δήμαρχος Ηρακλείου) και Γιώτα Γαζή (αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας).

Ο Ευ. Βενιζέλος, εκ των κορυφαίων στελεχών, μέχρι στιγμής, διατηρούσε σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τον Ανδρ. Λοβέρδο και τον Κ. Σκανδαλίδη....


Θέμης Δαγκλής
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: