24.3.12

Το «γλίτωσε» το αυτόφωρο ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα...


Ελεύθερος αφέθηκε ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, ο οποίος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο ... Δικηγορικός Σύλλογος για υπεξαίρεση χρημάτων από τα αποθεματικά του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων, τα οποία παρανόμως έγιναν ομόλογα και «κουρεύτηκαν» στο πλαίσιο του PSI!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσίασε χαρτιά που δείχνουν ότι το «κούρεμα» στις καταθέσεις του Ταμείου Αλληλοβοηθείας έγινε στις 19 Μάρτη, οπότε έχει παρέλθει το αυτόφωρο και δεν μπορούσε να κρατηθεί για να δικαστεί. Με εντολή εισαγγελέα θα διενεργηθεί προανάκριση.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, και ο πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Συλλόγου, Ηλίας Ανδριανόπουλος, υπογραμμίζουν ότι παράνομα έγινε το «κούρεμα», γιατί το εν λόγω Ταμείο είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, δεν επιχορηγείται από το κράτος, τα έσοδά του είναι αποκλειστικά από τις εισφορές των δικηγόρων, οπότε τα χρήματα δεν είχε δικαίωμα να τα αγγίξει κανείς.

Πάντως, το θέμα φαίνεται ότι θα έχει και συνέχεια. Υπάρχουν δε σκέψεις στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας να καλέσει φορείς εργαζομένων, των οποίων οι καταθέσεις επίσης «κουρεύτηκαν» παρανόμως, ώστε να πραγματοποιήσουν κατάληψη στην Τράπεζα της Ελλάδος την ερχόμενη εβδομάδα.
Στ.Μ.
Πηγή kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: