4.3.12

Φέκτερ: Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε στην Αυστρία ένα δισ. ευρώ...


Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε στην Αυστρία γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ για τη στήριξη της Kommunalkredit, μιας από τις περισσότερο εκτεθειμένες στο... ελληνικό χρέος αυστριακές τράπεζες, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μαρία Φέκτερ.

«Υπάρχει μια πιθανότητα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και η Αυστρία θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δανειακές εγγυήσεις της. Τότε η τράπεζα αυτή θα χρειαστεί ξαφνικά πολλά χρήματα», ανέφερε η Αυστριακή υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Οe1.

Οι δηλώσεις ακολούθησαν την υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο αξιολόγησης Moody's. Η Kommunalkredit, που ειδικεύεται στη χρηματοδότηση σχεδίων υποδομών, κρατικοποιήθηκε το 2008 μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και τα υψηλού κινδύνου στοιχεία του ενεργητικού της διοχετεύτηκαν σε μια χωριστή τραπεζική μονάδα.

Στα μέσα του 2011 και οι δυο μονάδες είχαν στην κατοχή τους τίτλους ελληνικού χρέους ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, κυρίως με τη μορφή κρατικών ομολόγων ή ασφαλίστρων κινδύνου.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: