8.3.12

Πανελλαδικές, βιβλία και Πανεπιστήμια στις προτεραιότητες του Μπαμπινιώτη...


Οι πανελλαδικές εξετάσεις, το θέμα των βιβλίων, τα Πανεπιστήμια, αλλά και τα προγράμματα σπουδών είναι οι άμεσες προτεραιότητες του νέου υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη, όπως ανέφερε κατά την... τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο.

Παράλληλα, ο κ. Μπαμπινώτης δήλωσε ότι θα στηρίξει το νόμο για τα τα Πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας ότι όπου υπάρχουν λάθη, θα υπάρξουν βελτιώσεις.

Επιπλέον, ο νέος υπουργός Παιδείας συνεχάρη την κ. Διαμαντοπούλου για τις αλλαγές στα λύκεια και συγκεκριμένα για την ερευνητική εργασία και τόνισε πως είναι θετικό ότι στο υπουργείο Παιδείας υπάρχουν υπάλληλοι, που δεν είναι απλά διοικητικοί αλλά είναι και εκπαιδευτικοί.

Εξέφρασε, παράλληλα, τη βεβαιότητά του ότι η κ. Διαμαντοπούλου θα προσφέρει και στο υπουργείο Ανάπτυξης, έναν χώρο που, όπως είπε, η ίδια γνωρίζει πολύ καλά.

Ο κ. Μπαμπινιώτης εξήγησε ακόμη τι σημαίνει η λέξη «υπουργός», δηλαδή, με την αρχαία έννοια, «υπηρέτης του λαού».

Είπε ότι τον ξενίζει η προσφώνηση «υπουργέ» και επανέλαβε ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις. Όπως επισήμανε, ο πρωθυπουργός τον κάλεσε να αναλάβει αυτή την ώρα και να υπηρετήσει ένα βραχύ διάστημα ως τις εκλογές και ο ίδιος θεώρησε καθήκον του να ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό.

Έκλεισε, τέλος, την ομιλία του με τα λόγια του Αδαμάντιου Κοραή ότι για τη μεταβολή της Ελλάδας, δεν σκέπτεται ούτε σκεπτόταν ποτέ, άλλον τρόπο πλην της Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: