31.3.12

Αύξηση της φορολογίας των πλουσίων ζητά εκ νέου ο Ομπάμα...


Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε εκ νέου να αυξηθούν οι φόροι για τους πλούσιους εκτιμώντας ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο.

«Σήμερα οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί πληρώνουν από τους πιο χαμηλούς φόρους εδώ και 50 χρόνια», επισήμανε στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο διάγγελμά του από το ραδιόφωνο.

Χάρη στο...
υπάρχον φορολογικό σύστημα δισεκατομμυριούχοι, όπως ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, πληρώνουν μικρότερο ποσοστό φόρου από τις γραμματείς τους, πρόσθεσε ο Ομπάμα και να υπογραμμίσει ότι «δεν είναι δίκαιο, δεν έχει νόημα».

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μειώσεις στους φόρους των πιο πλούσιων Αμερικανών, όπως εγώ, ο Γουόρεν Μπάφετ ή ο Μπιλ Γκέιτς, σε ανθρώπους που δεν έχουν το ανάγκη και δεν το έχουν ζητήσει ποτέ; Ή θέλουμε να εξακολουθήσουμε να επενδύουμε σε πράγματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και μας διατηρούν ασφαλείς; Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και τα δύο», εξήγησε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει αυτές τις δηλώσεις την ώρα που το Κογκρέσο αναμένεται να εξετάσει μια πρόταση για την αύξηση της φορολογίας σε όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, διατηρώντας αμετάβλητους τους φόρους για όσους κερδίζουν λιγότερα από 250.000 δολάρια ετησίως.

Ο Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τους γερουσιαστές για να τους ζητήσουν να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση.

«Πάρτε τους τηλέφωνο, γράψτε τους, επισκεφθείτε τους και πείτε τους να σταματήσουν να προσφέρουν μειώσεις φόρων στους ανθρώπους που δεν το έχουν ανάγκη», είπε και πρόσθεσε ότι «έτσι θα κάνουμε αυτή τη χώρα πιο δίκαιη και πολύ πιο δυνατή».

Το θέμα έχει φέρει σε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με τους Ρεπουμπλικάνους οι οποίοι τάσσονται κατά της φορολόγησης των μεγαλύτερων εισοδημάτων ή των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: