21.3.12

Πρόεδρε, η Ν.Δ. δεν μπορεί να μικρύνει άλλο….


Του Γιάννη Κουρτάκη

Άμεσα, κι όταν λέμε άμεσα το εννοούμε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς οφείλει να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του. Πρέπει να δώσει, εδώ και τώρα, τέλος στο παραμύθι που του «πουλάνε» οι.. παραγονταραίοι που τον περιτριγυρίζουν καθημερνά. Οφείλει να δει κατάματα την πραγματικότητα, όπως αυτή άρχισε να διαμορφώνεται μετά την απόφαση μιας σημαντικής μερίδας βουλευτών, οι οποίοι κινήθηκαν σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που ο ίδιος επέλεξε ν’ ακολουθήσει.

Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι οι μέχρι τώρα χειρισμοί μάλλον ήταν λανθασμένοι. Επειδή κάποιοι που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά ενδεχομένως να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα των χειρισμών τους, οφείλουν να γνωρίζουν κάτι πολύ απλό. Η Ν.Δ. ιστορικά δεν είχε την πολυτέλεια της αφαίρεσης δυνάμεων. Για την κεντροδεξιά παράταξη είναι πολύτιμη η παρουσία και του Καμμένου και του Μανώλη και του Ζώη και του Μαρκόπουλου και της Ιωαννίδου. Το κάθε στέλεχος είχε τη δική του αξία. Μάλιστα, όσες φορές κατάφερε να κυριαρχήσει πολιτικά η Ν.Δ., οι ηγέτες της, όπως ο Κ. Μητσοτάκης και ο νεότερος Καραμανλής, επιχείρησαν να «απλώσουν» τις ιδέες στον πολιτικό χάρτη.

Επειδή δίπλα ή παραδίπλα στον Σαμαρά βρίσκονται άνθρωποι που ούτε γνωρίζουν ούτε, όπως φαίνεται, έχουν διάθεση να μάθουν τη Ν.Δ., ας ασχοληθεί προσωπικά ο ίδιος. Ο ίδιος, που είναι γέννημα και θρέμμα της παράταξης. Που γνωρίζει διευθύνσεις και ονόματα. Να ασχοληθεί, όμως, ΤΩΡΑ. Γιατί, αύριο ίσως να είναι αργά. Αύριο, ενδεχομένως να μετρά ακόμη περισσότερες απώλειες. Και η Ν.Δ., όπως και να το κάνουμε, δεν έχει την πολυτέλεια της αφαίρεσης. Χρειάζεται πολλαπλασιασμό και πρόσθεση. Ας κλείσει τ’ αυτιά ο πρόεδρος της Ν.Δ., κι ας ανοίξει τα μάτια. Τότε, είναι βέβαιο ότι θα δει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα απ’ αυτήν που του μεταφέρουν. Και, στην τελική, πρέπει να βρεθεί κάποιος να πει στον Σαμαρα ότι: "η Ν.Δ. δεν μπορεί να μικρύνει άλλο...". Και αυτό είναι σίγουρο ότι δεν το λέει κανείς απ' όσους περιστοιχίζουν τον ηγέτη της Κεντροδεξιάς.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: