23.3.12

Συναντήσεις Παπαδήμου με Παπαρήγα και Τσίπρα ενόψει εκλογών...


Διαδοχικές συναντήσεις με την γενική γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, λίγες...
μέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Συγκεκριμένα, στις 12 σήμερα το μεσημέρι ο Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί με την Αλέκα Παπαρήγα και στις 4 το απόγευμα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με πολιτικούς αρχηγούς αφορούν «σε πρώτη φάση» τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ σε «δεύτερη φάση» θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν συναντήσεις και με αρχηγούς κομμάτων που δεν έχουν συγκροτήσει, ακόμα τουλάχιστον, κοινοβουλευτικές ομάδες, αλλά έχουν κοινοβουλευτική παρουσία.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι διαβουλεύσεις με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τον καθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Τρεις είναι και οι ημερομηνίες που «παίζουν» σχετικά με τις εκλογές:

1. Η 29η Απριλίου, η οποία αποτελεί και την επιλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς «δεν βλέπει τον λόγο» γιατί να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο τέλος Απριλίου, αφού η Βουλή θα έχει διαλυθεί - μάλλον στις 6 του μηνός - και οι τρεις και πλέον εβδομάδες που απομένουν ώς την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θεωρεί πως είναι «υπεραρκετές» προκειμένου να εξελιχθεί η προεκλογική περίοδος και να παρουσιάσουν τα κόμματα τα προγράμματά τους.

2.Η 6η Μαΐου αποτελεί τη δεύτερη εναλλακτικά επιλογή του κ. Σαμαρά αλλά προβληματίζει τόσο τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο όσο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο κ. Παπαδήμος που έχει λάβει και σχετικά σημειώματα των υπηρεσιών ασφαλείας φοβάται επεισόδια κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς η οποία σε αυτή την περίπτωση θα συμπέσει με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου.

3. Η 13η Μαΐου θεωρείται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ιδανική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών καθώς του δίνει την άνεση για μια κατά το δυνατόν ευπρεπή παρουσία του κόμματος στις εκλογές - θα έχει περίπου συμπληρωθεί ένα δίμηνο από την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί εκλογές αυτή την ημερομηνία για δύο λόγους: πρώτον, γιατί εκτιμάει πως όσο παρατείνεται ο χρόνος των εκλογών ο Β. Βενιζέλος θα πατάει πιο γερά στα πόδια του και το ΠΑΣΟΚ θα προετοιμαστεί καλύτερα και, δεύτερον, ότι επιμήκυνση του χρόνου των εκλογών στην πραγματικότητα θα δώσει άνεση χρόνου στον Π. Καμμένο να οργανωθεί πανελλαδικά και να αποτελέσει απειλή για τα ποσοστά της ΝΔ...

ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: