13.3.12

Εμπλοκή στο τελικό στάδιο της διάθεσης του αρνιού στον καταναλωτή...


- Δεν επιτρέπεται η διάθεση σε ανοιχτό χώρο, σύμφωνα με το νόμο....
Εμπλοκή ... στο παρα πέντε παρουσιάζεται στο Κίνημα του Ανωγειανού Οφτού, εξαιτίας της "αρτηριοσκληρωτικής" εμμονής στους τύπους. Σύμφωνα με το "γράμμα" του νόμου δεν επιτρέπεται η διάθεση του κρέατος σε ανοιχτό χώρο, κάτι που αυτόματα ακυρώνει τους σχεδιασμούς των κτηνοτρόφων για ... μεταφορά του κρέατος με φορτηγό πλοίο και παράδοση στους αγοραστές.

"Είχαμε βρει λύσεις για όλα. Όμως βάσει της νομοθεσίας δεν μπορούμε να δώσουμε το αρνί από το φορτηγό ψυγείο στον καταναλωτή, στους χώρους εργασίας, όπως σκοπεύαμε" - λέει το μέλος του Δ.Σ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων Βασίλης Σμπώκος, τονίζοντας ότι η πρόθεση των κτηνοτρόφων από τα Ανώγεια είναι να τηρηθεί στο έπακρο η νόμιμη διαδικασία, με παραστατικά ... από τη στάνη ως το σφαγείο.

Εκ μέρους της κτηνιατρικής υπηρεσίας, ωστόσο, διαμηνύθηκε στους κτηνοτρόφους ότι αν κάνουν πράξη τα σχέδιά τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες υγιεινής και εμπορίου θα αναγκαστούν να παρέμβουν.

"Απευθυνόμαστε στην πολιτική ηγεσία, σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου Ηρακλείου και ζητάμε λύση. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει στην πηγή και να μην μπορούμε να πιούμε νερό!" - είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σμπώκος κάνοντας τους ... λογικούς συνειρμούς!

Όπως, δηλαδή, ο κρεοπώλης βγάζει από το ψυγείο του κρεοπωλείου το κρέας και το δίνει στον αγοραστή, ο οποίος το μεταφέρει στο σπίτι του, έτσι και οι Ανωγειανοί κτηνοτρόφοι, με φορτηγό ψυγείο σχεδιάζουν να μεταφέρουν τα αμνοερίφια τα οποία θα παραδώσουν στους πελάτες τους.

Οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται στο Στ.Αρναουτάκη και το Γ. Κουράκη να δώσουν μια λύση στο εμπόδιο που έχει προκύψει, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Θ.Βρέντζου...

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: