28.3.12

Παπαρήγα: Να αποφασίσει ο λαός αν θα μείνει εντός ή εκτός ΕΕ...


«Το μέσα ή έξω από την ΕΕ, έτσι όπως το θέτουν όλα τα κόμματα στην Ελλάδα - πλην ΚΚΕ - και όπως το θέτει η Μέρκελ και οι άλλοι συνεταίροι, δεν εξαρτάται από το πόσες θυσίες θα καταβάλει ο ελληνικός λαός», δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλεκα Παπαρήγα.


Η...

κ. Παπαρήγα πρόσθεσε πως ο λαός «και τις σάρκες του να δώσει, αν αποφασίσουν να μειώσουν τον αριθμό μελών της ΕΕ και να αναδιπλωθεί η ΕΕ στις ισχυρότερες καπιταλιστικά χώρες, αυτό θα το κάνουν, αδιαφορώντας εντελώς για το όποιο μέγεθος της συμφοράς υπάρχει.

Γι' αυτό εμείς λέμε το εξής: Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος, να μην περιμένει αν θα τον κρατήσουν ή αν θα τον διώξουν, να αποφασίσει ο ίδιος, στηριγμένος στη δύναμή του και κυρίως στο δικαίωμα που έχει να μετατρέψει με τη δύναμή του τον πλούτο που υπάρχει στη χώρα σε λαϊκή ιδιοκτησία, να αποφασίσει ο ίδιος τον απεγκλωβισμό, την αποδέσμευση της Ελλάδας από έναν εναγκαλισμό, που, έτσι κι αλλιώς, είναι ασφυκτικός και δηλητηριώδης, να βγάλει από πάνω του όλες τις δεσμεύσεις, που άλλοι του έβαλαν, τάζοντάς του λαγούς με πετραχήλια» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: