13.3.12

Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων...


Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν τα πλοία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ η πυροσβεστική έσβησε σήμερα το πρωί τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε οχηματαγωγό-πλοίο που βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του Πειραιά.
Προβλήματα στα ...
ακτοπλοϊκα δρομολόγια έχουν προκληθεί από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και κατά τόπους φθάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους για τον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα για Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

Από τη Ραφήνα δεν γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι και από το Λαύριο για Κέα και Κύθνο.

Κλειστά είναι επίσης τα πορθμεία Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Πρίνου-Καβάλας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν σήμερα βόρειοι εντάσεως 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

Σβήστηκε η φωτιά σε πλοίο αγκυροβολημένο στον Πειραιά
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, στη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στο οχηματαγωγό πλοίο (Ro-Ro) ALLIANCE NORFOLK, με σημαία ΗΠΑ, στο αγκυροβόλιο του Πειραιά.

Η φωτιά στο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 23 άτομα πλήρωμα και 5 επιβάτες, εκδηλώθηκε τις βραδυνές ώρες χθες, απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε κάποιο από τα καταστρώματα του πλοίου που ήταν φορτωμένο με οχήματα.

Αμέσως, στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη της πυροσβεστικής με 30 άτομα δύναμη, πλωτά του Λιμενικού και δύο ρυμουλκά.

Η φωτιά σβήστηκε τις πρωϊνές ώρες σήμερα χωρίς να διακινδυνέψει κανείς από το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Ο απόπλους του πλοίου, που είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Πειραιά για ασφαλιστική επιθεώρηση και είχε προορισμό το λιμάνι της Σαουδικής Αραβίας, απαγορεύτηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: