29.3.12

Και οι Ιταλοί θα περικόψουν τις πασχαλινές διακοπές !...


«Μόνο τρεις Ιταλοί στους δέκα πρόκειται να πάνε διακοπές εφέτος για το καθολικό Πάσχα», σύμφωνα με έρευνα της ένωσης καταναλωτών Adoc, λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Ακόμη και μεταξύ των «τυχερών», οι οποίοι θα μπορέσουν να προγραμματίσουν ταξίδι αναψυχής, πάνω από το 50% δεν πρόκειται να...
ξεπεράσει τη μία διανυκτέρευση εκτός σπιτιού.
Κύρια αιτία, η αδιάκοπη αύξηση της τιμής της βενζίνης.
Για να γεμίσει κάποιος το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του, κατά μέσο όρο, χρειάζεται δεκατέσσερα ευρώ περισσότερα από τον Μάρτιο του 2011.
Σε ό,τι αφορά τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους, το 36% των ταξιδιωτών δεν πρόκειται να ξοδέψει πάνω από διακόσια ευρώ, ενώ μόνο το 19% θα ξεπεράσει τα τετρακόσια ευρώ.
Την ίδια ώρα οι προσφορές του αγροτουρισμού καταφέρνουν να δελεάσουν όλο και περισσότερους Ιταλούς, ενώ οι πελάτες στα εστιατόρια αναμένεται να μειωθούν κατά 10% σε σχέση με πέρυσι και η επιλογή του «οικονομικού σάντουιτς», έτοιμου από το σπίτι, σημειώνει αύξηση 7%.
Το 62% των Ιταλών που θα διαλέξει να τιμήσει το λαϊκό ρητό «Natale con i tuoi e Pasqua con chi vuoi» («Χριστούγεννα με τους δικούς σου και Πάσχα με όποιον θέλεις») θα παραμείνει εντός συνόρων, ενώ το 26% θα αρκεσθεί σε μια απλή, μονοήμερη εκδρομή...

http://newsmessinia.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: