14.3.12

«Κίνημα του οβελία» κυοφορείται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας


«Κίνημα του οβελία» έπειτα από αυτά της «πατάτας» και του «λαδιού» οργανώνεται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο.
Ήδη αρκετοί κτηνοτρόφοι του βορείου Έβρου, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να διαθέσουν απευθείας στην πασχαλινή αγορά, περίπου ...
4.000 ντόπια σφάγια σε τιμή που θα κυμαίνεται από 7 έως 8 ευρώ το κιλό.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε ομάδα κτηνοτρόφων οι οποίοι συνέστησαν τον πρώτο πανελλαδικά κτηνοτροφικό συνεταιρισμό, με την επωνυμία "Αμνός Θρακών", βάσει του νέου νόμου για τους συνεταιρισμούς.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας του συνεταιρισμού Β. Τσιομπανίδης, μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα, οι κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να προωθήσουν στην πασχαλινή αγορά, ελεγμένα φρέσκα και ποιοτικά τοπικά σφάγια, σε πολύ προσιτή τιμή για τους καταναλωτές.

Οι κτηνοτρόφοι προχωρούν ήδη στην καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου, ενώ εξετάζεται και η συνεργασία με φορτηγά-ψυγεία, για την μεταφορά και διεκπεραίωση των παραγγελιών.

Ο συνεταιρισμός αριθμεί σήμερα 85 μέλη σε όλο τον Νομό Έβρου, με συνολική δυναμικότητα περίπου 20.000 ζώα.

Αντίστοιχη κίνηση κυοφορείται στην Κρήτη, αλλά και στη Ροδόπη, με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων του νομού και γενικό γραμματέα της πανελλήνιας ομοσπονδίας, Μαργαρίτη Θεολόγου, να προτείνει τη συνδρομή των δημοτικών αρχών για τη διάθεση αμνοεριφίων μέσα από τα δημοτικά σφαγεία...

NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: