17.3.12

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του»...


Κάλεσμα στους απανταχού φίλους του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του διαδόχου προέδρου του κόμματος, απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, σε μήνυμα που έστειλε με e-mail.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει... λοκληρώσει τον ιστορικό του κύκλο, όπως πολλοί θα ήθελαν. Ακόμη και αν δεν υπήρχε, οι σημερινές συνθήκες θα επέβαλλαν την ίδρυσή του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Καθήκον όλων όσοι είτε συμμετείχαμε από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του είτε συμπορευτήκαμε αργότερα -έστω και για λίγο- είναι να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη ανασυγκρότησής του μέσα από μια νέα αλλά και δημοκρατική από την κορυφή ως τη βάση οργάνωση και λειτουργία του», σημειώνει ο κ. Κακλαμάνης.

«Χωρίς αρχηγισμούς και ομαδοποιήσεις που τόσο έβλαψαν ως τώρα», προσθέτει, «οφείλουμε να προσαρμόσουμε τη στρατηγική και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στις σημερινές ανάγκες του λαού και της χώρας, επανασυνδέοντάς το με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που ήταν στην πιο δημιουργική περίοδο της ιστορίας του και πρέπει να ξαναγίνουν η δύναμη και η έγνοια του».

«Πολλοί ξεχνούν ότι ισχυροί επιχειρηματίες με αιχμή συγκροτήματα ΜΜΕ και τα κόμματα της δεξιάς και της παραδοσιακής αριστεράς, αμέσως μετά την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ συνέκλιναν στη στρατηγική της διάλυσής του, φτάνοντας μάλιστα κατά το περίφημο “βρώμικο 1989” στην πιο ανίερη συμμαχία, επιδιώκοντας ακόμα και τον ηθικό και βιολογικό θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου στη φυλακή», αναφέρει

«Σήμερα, είναι οι ίδιες δυνάμεις που καπηλεύονται τον πόνο, τη φτώχεια και την αγωνία του λαού και προωθούν ένα νέο διχασμό του σε δήθεν “μνημονιακούς” και “αντιμνημονιακούς”, την ώρα που η πατρίδα μας έχει ανάγκη την ενότητα και τις κοινές προσπάθειες όλων για τη σωτηρία και την ανόρθωσή της», συνεχίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και καταλήγει: «Το σκηνικό που στήνουν με τις περίφημες δημοσκοπήσεις και την καθημερινή κατασυκοφάντηση του ΠΑΣΟΚ, προβάλλοντας κάθε διασπαστική κίνηση, αποσκοπεί στον κατακερματισμό των προοδευτικών δυνάμεων που συγκροτούν το ΠΑΣΟΚ ως συνέχεια της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της χώρας».
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: