28.3.12

Αγωγή του Χρίστου Βερελή στη γερμανική ΜΑΝ...


Αγωγή κατά της εταιρίας MAN κατέθεσε στην Γερμανία ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρίστος Βερελής κατηγορώντας την ότι παρέλειψε να πει την αλήθεια για το πρόσωπό του, γεγονός τον ζημίωσαν.
Ο κ. Βερελής μέσω της ανακοίνωσής του εξέφρασε την ελπίδα να ζητήσει αποζημιώσεις και...
το Ελληνικό Δημόσιο και μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση «να αποκλειστεί η ΜΑΝ από οποιαδήποτε δουλειά» στη χώρα μας.

Ο Χρίστος Βερελής έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η υπόθεση των λαδωμάτων της ΜΑΝ έχει εκκαθαριστεί δικαστικά πλήρως στην Γερμανία. Έχουν ήδη υπάρξει καταδίκες και η εταιρία έχει επιπλέον πληρώσει βαριά πρόστιμα ύψους περίπου 200 εκ. ευρώ στη Γερμανία. Επιπλέον και ως τελευταία πράξη, άτομα της διοίκησης της εταιρίας έχουν υποχρεωθεί και έχουν καταβάλει χρήματα στην ίδια την εταιρία για τη βλάβη που προκάλεσαν.

Στην Ελλάδα έχει γίνει, κυρίως μέσω της Γερμανικής δικογραφίας γνωστό, το τι έχει συμβεί και εκκρεμούν οι προσωποποιήσεις των κακουργηματικών πράξεων που έχει προσδιορίσει η προανάκριση για γνωστό κύκλο ατόμων.

Έδωσα εντολή και μεγάλη διεθνής δικηγορική εταιρία καταθέτει στην Γερμανία αγωγή μου κατά της Εταιρίας ΜΑΝ.

Ο λόγος για τον οποίο ενάγω την ΜΑΝ είναι το γεγονός ότι παρ’ ότι είχε πλήρη και ακριβή γνώση για το τι είχε προκαλέσει και πως είχε επηρεάσει και μέσω ποιων, παρέλειψε απολύτως να δηλώσει ευθύς την αλήθεια. Έτσι αφού διέπραξε τα αδικήματα παρακολούθησε απαθώς και αποκρύπτοντας επιμελώς το τι είχε ακριβώς συμβεί, να υφίσταμαι επιθέσεις και ηθική βλάβη.

Προκάλεσε με τη στάση της, τις επιθέσεις αυτές από διάφορες πλευρές, με αποτέλεσμα να επιλέξω άμεσα και αποφασιστικά από ευθιξία την παραίτηση από τη βουλευτική έδρα και την ελεύθερη υπεράσπιση του ευατού μου χωρίς την προστασίατης βουλευτικής ιδιότητας.

Σήμερα όλ’ αυτά έχουν πλέον κριθεί, όπως έχουν κριθεί και πρόσωπα.

Πιστεύω ότι τώρα έχει σειρά και το Ελληνικό Δημόσιο να ακολουθήσει και να ζητήσει αποζημιώσεις και μέχρις ότου δοθούν αυτές να αποκλειστεί η ΜΑΝ από οποιαδήποτε δουλειά που έχει σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: