7.3.12

Μια ιστορία του ΣΔΟΕ από τα παλιά...


Ο Νταλάρας και ο φίλος του ο Πανταγιάς...

Στο ΣΔOE «σκόνταψαν» οι καλλιτεχνικές ευαισθησίες πρωθυπουργικού συμβούλου...
Δημοσίευση: 06 Φεβ. 2003
Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο σύμβουλος Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Πανταγιάς.
Η παραίτησή του, που έγινε δεκτή από τον Κώστα Σημίτη, έρχεται έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Η Καθημερινή, την Πέμπτη, σύμφωνα με το οποίο ο... κ. Πανταγιάς ζήτησε από το ΣΔΟΕ να «σβήσει» χρέος προς το Δημόσιο του τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα ύψους 100 εκατ. δραχμών.....


Φοροδιαφυγή... με ρυθμό latin εντόπισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις φορολογικές δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα. Το θέμα, όμως, απέκτησε και πολιτική διάσταση όταν επενέβη ανεβάζοντας τον ρυθμό σε allegro, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γιώργος Πανταγιάς. Οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του πρωθυπουργικού συμβούλου τον οδήγησαν σε έντονες παραστάσεις στην ηγεσία του ΣΔΟΕ, με αίτημα να μην επιμένουν σε τέτοιες «αντικαλλιτεχνικές» υποθέσεις.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού εμφανίζεται να εισηγείται (προφανώς χωρίς καμιά αρμοδιότητα) στο ΣΔΟΕ να «σβήσει» χρέη προς το Δημόσιο ύψους 100 εκατ. δρχ. του κορυφαίου τραγουδιστή Γιώργου Nταλάρα.

Προς απογοήτευσή του όμως, οι ελεγκτικές αρχές ακολούθησαν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία και απέστειλαν στην εφορία που υπάγεται ο κ. Nταλάρας την έκθεση ελέγχου. Σύμφωνα με πληροφορίες το χρέος του κ. Nταλάρα κοινοποιήθηκε ήδη στη ΔOY Ψυχικού και αναγκαστικά εξοφλείται κανονικώς κατόπιν της ρυθμίσεως στην οποία προχώρησε.

Ωστόσο, ενώ ο καλλιτέχνης έχει προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος φαίνεται ότι επιμένει στις παρεμβάσεις του, που σύμφωνα με πληροφορίες επεκτείνονται σε όλο σχεδόν το φάσμα των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων...

Ηδη το θέμα έχει τεθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, δεδομένου ότι κατά τις παρεμβάσεις του δραστήριου συμβούλου γίνεται εμφανής η υπονοούμενη επίκληση «του Μαξίμου» και αναμένεται να ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, ο οποίος προφανώς δεν έχει λόγους να ενδιαφέρεται για τις φορολογικές εκκρεμότητες καλλιτεχνών.


Διεψεύδουν Φωτιάδης, Νταλάρας
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης διέψευσε όσα υποστηρίζει η Καθημερινή στο συγκεκριμένο δημοσίευμα περί παρέμβασης του Γιώργου Πανταγιά στο ΣΔΟΕ.
Ο ίδιος ο Γιώργος Νταλάρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «εκ του πονηρού είναι και η σύνδεση του συγκεκριμένου θέματος με τον Γιώργο Πανταγιά, ο οποίος, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο, είναι συμπατριώτης και φίλος μου πολλά χρόνια πριν γίνει σύμβουλος του πρωθυπουργού και θα παραμείνει και μετά την παραίτησή του».
Ο κ. Νταλάρας πρόσθεσε ότι «κατά τα άλλα, αφού υπάρχει μια δική μου εκκρεμοδικούσα διαφορά πενταετίας με ένα ποσό 18 εκατομμυρίων περίπου το χρόνο από το ΣΔΟΕ, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, διαφθορά, διαπλοκή, εκβιασμοί, φοροδιαφυγή, στην Ελλάδα τέλος! Τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι».
Πολιτικές αντιπαράθεσεις
Με αφορμή την παραίτηση του πρωθυπουργικού συμβούλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η διαφθορά, που συνοδεύει την Κυβέρνηση Σημίτη, οδηγεί τον Τόπο σε αδιέξοδα, προβάλλει λάθος πρότυπα και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες. Τα φαινόμενα που καταγράφονται αυτές τις ημέρες επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση Σημίτη εκπνέει».
«Αφού αποδείχτηκε ότι είναι άνθρακες ο θησαυρός στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Βουλή, αφού διαπιστώθηκε το θεαματικό τίποτα των δήθεν καταγγελιών της ΝΔ, τώρα ο κ. Ρουσόπουλος προσπαθεί να ποντάρει στην παραίτηση Πανταγιά. Με τέτοιες αφελείς λογικές, κατανοούμε γιατί η ΝΔ θα χάσει και τις επόμενες εκλογές», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα.
Σχόλιο και από Μητσοτάκη
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κωστής Στεφανόπουλος και μιλώντας σε ένα από τα πολλά «πηγαδάκια» που σχηματίζονται σε τέτοιες περιστάσεις, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φέρεται να σχολίασε με τρόπο γλαφυρό την παραίτηση Πανταγιά: «Σιγά μη στάξει η ουρά του ποντικού, αυτό μας μάρανε;
Η ευαισθησία εδώ εκδηλώθηκε;»...
www.eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: