2.3.12

Συνελήφθη η προισταμένη της ΔΟΥ Χανίων λόγω...έλλειψης υπαλλήλων...


Οι ελλείψεις υπαλλήλων στις υπηρεσίες είχαν σαν αποτέλεσμα να συλληφθεί , με Εισαγγελική εντολή, η προισταμένη της Δ.Ο.Υ. Χανίων με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.
Μάλιστα η σύλληψη έγινε με την διαδικασία του αυτοφώρου και στα Δικαστήρια των Χανίων, κατά τη διάρκεια της...
ακροματικής διαδικασίας, βρέθηκαν συγκεντρωμένοι οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χανίων προκειμένου να συμπαρασταθούν στην έφορο.

Περίπου στις 4:30 ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και η προισταμένη της Δ.Ο.Υ αφέθηκε ελεύθερη ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων – προφανώς λόγω έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων - ζήτησε από την έφορο Χανίων να διαθέσει υπαλλήλους της εφορίας προκειμένου να συνδράμουν στην είσπραξη βεβαιωμένων ποινών.

Όμως η προισταμένη της Εφορίας αρνήθηκε επικαλούμενη την αντίστοιχη έλλειψη υπαλλήλων.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί με εντολή της Εισαγγελέως και να οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών υπαλλήλων Χανίων-Ρεθύμνης κ.Μιχάλης Δασκαλάκης, μιλώντας στο Flashnews.gr τόνισε πως «οι ελλείψεις εφοριακών υπαλλήλων είναι τεράστιες και με πολύ μεγάλη δυσκολία προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας.

Μας ζήτησαν τρείς υπαλλήλους να έρχονται στα Δικαστήρια και να κόβουν διπλότυπα. Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και έτσι φτάσαμε στο σημείο να διώκεται η προισταμένη της εφορίας».

Όπως είπε ο κ.Δασκαλάκης, στις σημερινές συνθήκες η δουλειά των εφοριακών δεν πρέπει να είναι να κόβουν χαρτιά εξυπηρετώντας τις ελλείψεις άλλων υπηρεσιών, αλλά να κάνουν ελέγχους για την βελτίωση των εσόδων του κράτους...
http://www.flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: