13.3.12

Εξαπλώνεται το κίνημα για φθηνά προϊόντα και στη Θεσσαλονίκη...


Στο κίνημα πώλησης προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς μπαίνουν συνεχώς οι δήμοι της Θεσσαλονίκης. Ηδη τις προηγούμενες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν οι πρωτοβουλίες των Δήμων Καλαμαριάς και Θερμαϊκού για διανομή πατάτας και ρυζιού, ενώ... μέσα στις επόμενες ημέρες ο δήμοι Νεάπολης – Συκεών, Κορδελιού – Ευόσμου και Ωραιοκάστρου θα μοιράσουν σε δημότες τους και όχι μόνο μεγάλες ποσότητες βασικών ειδών διατροφής, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες.

Αλεύρι Θεσσαλίας, ρύζι Χαλάστρας, ελαιόλαδο και πατάτες Νευροκοπίου είναι τα προϊόντα που μπορούν να παραγγείλουν όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να τα αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές από το Δήμο Νεάπολης – Συκεών. Συγκεκριμένα, το αλεύρι θα διατεθεί προς 0,48 ευρώ το κιλό, το ρύζι από 0,71 έως 0,97 ευρώ (ανάλογα με τον τύπο ρυζιού), οι πατάτες θα κοστίζουν 0,25 ευρώ το κιλό, ενώ το ελαιόλαδο 2,9 ευρώ το λίτρο.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο παραγγελίας και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση symbouleutikos.sykies@n3.syzefxis.gov.gr ή να απευθύνονται στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών μέχρι την Παρασκευή 16 Μαρτίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Σε διανομή πατάτας Νευροκοπίου απευθείας από τους παραγωγούς προς 0,25 ευρώ το κιλό προχωράει και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου το Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Μαρτίου. Η πρώτη διανομή θα γίνει το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 από τις 10.00πμ έως τις 2.00μμ στα εξής σημεία:
Για την Δημοτική Κοινότητα Κορδελιού
Στην οδό Παπάγου μπροστά στο 1ο Λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού.
Για την Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου
Επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου με προσέλευση από την οδό Εθνικής Αντίστασης.

Οι παραγγελίες γίνονται μόνον μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα του Δήμου www.kordelio-evosmos.gr έως την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Ανώτατο όριο παραγγελίας θα είναι τα 60 κιλά και θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου και της Βροντούς, θα διαθέσει πατάτες στη τιμή 0,25 ευρώ το κιλό σε συσκευασίες των 20 κιλών. Οι παραγγελίες έχουν συγκεντρωθεί, καθώς όλες αυτές τις μέρες οι δημότες έσπευσαν να κάνουν τις παραγγελίες του στα τηλέφωνα του Δήμου κι έτσι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ώρα και τοποθεσία (πιθανότατα στα Αλώνια) όπου θα γίνει η διάθεση περισσότερων από 30 τόνων πατάτας.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: