12.3.12

Επιστρέφει στην Αθήνα και πιάνει δουλειά ο Ράιχενμπαχ ...


Στην Αθήνα επιστρέφει σήμερα Δευτέρα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, προκείμενου να παρουσιάσει την έκθεση προόδου για τη χώρα μας, μετά την... έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Την περασμένη εβδομάδα ο Γ.Χόλμκβιστ, δεξί χέρι του Ράιχενμπαχ, παρουσίασε στις Βρυξέλλες έκθεση για την Ελλάδα, από την οποία προέκυψε ότι το κράτος χρειάζεται ριζικές αλλαγές.

Το ίδιο αναλυτικές ήταν και πολλές από τις παρουσιάσεις των εθνικών ειδικών όπως του Σουηδού και του Γερμανού ειδικού για τον τομέα της υγείας, των Ολλανδών για το κτηματολόγιο και το εθνικό χωροταξικό σχέδιο, ενός γερμανικού υπουργείου για την τοπική αυτοδιοίκηση, των Ολλανδών ειδικών στη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, της έκθεσης των Γάλλων για τη δημόσια διοίκηση και την κρατική μηχανή και τέλος ομάδας Αυστριακών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και γραφειοκρατία.

Επίσης, στην Αθήνα αναμένονται στο τέλος του μήνα οι περίπου 40 εκπρόσωποι της Κομισιόν, οι οποίοι θα εγκατασταθούν μόνιμα στα υπουργεία. Εξήντα ακόμη άτομα θα ασχολούνται αποκλειστικώς με την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες και θα ενισχύονται από τους εμπειρογνώμονες που στέλνουν τα κράτη - μέλη για τεχνική βοήθεια.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: