23.3.12

Ακόμη να οριστεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης για την παρέλαση στην Πάτρα...


Κανονικά προχωρά η προετοιμασία για την παρέλαση της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου του 1821 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, στην Πάτρα. Η εξέδρα των επισήμων θα αρχίσει να... στήνεται από αύριο Σάββατο το πρωί ενώ όπως ανέφερε ο τελετάρχης Νίκος Καπερώνης τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την αστυνομία για την περιφρούρηση της παρέλασης και την αποφυγή έκτροπων, είναι μεν αυξημένα αλλά την ίδια ώρα η πρόσβαση στα σημεία της παρέλασης τόσο στην Αγίου Νικολάου όσο και στην Αγ. Ανδρέου θα είναι δυνατή από τον κόσμο και δεν θα υπάρχει αποκλεισμός.

Πάντως λόγω του κλίματος που υπάρχει και των επεισοδίων και της αναστάτωσης που είχαν λάβει χώρα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου όταν ο κόσμος κατέλαβε τις θέσεις των επισήμων, επικρατεί μεγάλη ανησυχία μεταξύ των μαθητών, των γονιών και των δασκάλων και καθηγητών τους. Όπως ανέφερε ο κ. Καπερώνης, οι υπεύθυνοι του τμήματος της φυσικής αγωγής σε συνεργασία με τους μαθητές και τις αρχές θα προσπαθήσουν να μην συμβεί κάτι απρόοπτο.

«Θα πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και όλοι να βοηθήσουμε ώστε να μην γίνει κάτι που θα αμαυρώσει τον εορτασμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπερώνης προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα της παρέλασης για την επέτειο της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι το ίδιο όπως κάθε χρόνο και δεν έχει αφαιρεθεί τίποτα.

Στο μεταξύ μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί εάν και ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στην Πάτρα. Για παράδειγμα ο Αχαιός υφυπουργός αμύνης Κώστας Σπηλιόπουλος θα μεταβεί για τις εκδηλώσεις στην Σπάρτη.

Επίσης στον «αέρα» είναι ακόμα το θέμα της συμμετοχής ή όχι της Μπάντας του Δήμου Πατρέων τόσο σήμερα στην εκδήλωση στα Ψηλαλώνια όσο και την ημέρα της παρέλασης. Ο Δήμαρχος κ. Δημαράς θα συναντήσει το μεσημέρι τα μέλη της Μπάντας για να μιλήσει μαζί τους.

Σήμερα στις 16.30 στα Ψηλαλώνια μπροστά από το άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση που θα περιλαμβάνει και την πορεία ελευθερίας δρομέων μαθητών που θα μεταφέρουν αντίγραφο του Λάβαρου της Επανάστασης που φυλάσσεται στην ιστορική ιερά μονή της Αγίας Λαύρας. Στις εκδηλώσεις μετέχουν οι Δήμοι Πατρέων, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας στα Ψηλαλώνια θα εκφωνήσει ο διευθυντής σχολείου, εκπαιδευτικός Κώστας Βλάχος ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, επιμνημόσυνη δέηση και ενός λεπτού σιγή.
Ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου, θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στη Μαιζώνος στις 11.40 η Θεία Δοξολογία χοροστατύντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
thebest.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: