26.3.12

ΚΥΠΡΟΣ: Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής η απάτη με τα καύσιμα...


Ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής θα τεθεί εκτάκτως αύριο το θέμα που προέκυψε με τις πειραγμένες αντλίες σε πρατήρια πώλησης πετρελαιοειδών.
Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου ανέφερε ότι τα πρόσφατα κρούσματα καταδολίευσης των...
καταναλωτών από πρατήρια πετρελαιοειδών θεωρούνται πολύ σοβαρά ως κομπίνες ολκής εις βάρος των καταναλωτών.

Ο Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε πως θα πρέπει πάραυτα τόσο η νομοθετική εξουσία όσο και η εκτελεστική εξουσία να παρέμβουν για τη θωράκιση και την προστασία των καταναλωτών, υποδεικνύοντας πως ως εκ τούτου η Επιτροπή Εμπορίου θα συνέλθει εκτάκτως αύριο για να επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος.

«Για μας παραμένει ιδιαίτερα αξιοπερίεργο και σημαντικό ότι αυτή την κομπίνα την εντόπισε η ίδια η εταιρεία ενώ οι εκατοντάδες έλεγχοι του Υπουργείου Εμπορίου δεν κατόρθωσαν να εντοπίσουν τέτοια μεγάλη απάτη εις βάρος των καταναλωτών» είπε.

«Για μας τίθεται και ζήτημα διάτρητων ελέγχων που πραγματοποιούνται εκ μέρους του Υπουργείου Εμπορίου» πρόσθεσε.

Εκανε λόγο για επαγγελματισμό και αξιοπιστία του Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, υποδεικνύοντας πως «δεν θα πρέπει να τσουβαλιάζονται όλοι αυτοί οι έντιμοι οικογενειάρχες πρατηριούχοι με τα μεμονωμένα κρούσματα παρανομίας και καταδολίευσης των καταναλωτών».

Προς αυτή την κατεύθυνση είπε ότι θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τα ονόματα των παρανομούντων.

«Εμείς θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε ακόμη περισσότερο τον Κύπριο καταναλωτή, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπου τα πετρελαιοειδή απέκτησαν την αξία και τη σημασία του μαύρου χρυσού», πρόσθεσε καταλήγοντας.

Εκ μέρους της ΕΔΕΚ, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Βαρνάβα, κάλεσε την Κυβέρνηση να συνεχίσει με πιο εντατικό ρυθμό τις έρευνες σε σχέση με την απάτη σε πρατήρια καυσίμων.

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να διασφαλίσει στο ακέραιο ώστε ο Κύπριος πολίτης να μην τυγχάνει αυτής της καταδολίευσης και της εξαπάτησης» πρόσθεσε, αναφέροντας πως στην αυριανή έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου θα πρέπει να γίνει συζήτηση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί αλλά και για το ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν από πλευράς των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, ώστε ο καταναλωτής να νοιώθει ασφάλεια ιδιαίτερα αυτή την περίοδο οικονομική κρίσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βαρνάβα δήλωσε πως η ΕΔΕΚ πάντα τασσόταν υπέρ της εφαρμογής του ''name and shame''. «Ναι εμείς θωρούμε ότι από τη στιγμή που τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι αρμόδιες αρχές του κράτους, αποδεδειγμένα καταδεικνύουν ότι τα συγκεκριμένα πρατήρια ενέχονται στη συγκεκριμένη απάτη, τότε θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των συγκεκριμένων πρατηρίων ώστε ο πολίτης να γνωρίζει από πού θα πρέπει πλέον να αγοράζει καύσιμα» ανέφερε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: