5.3.12

Υπό κατάληψη ο Οίκος Ναύτου...


Σε κατάληψη του κτηρίου του Οίκου Ναύτου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένταξη του Οίκου από 01/04/2012, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Σε ψήφισμα τους οι εργαζόμενοι ζητούν τη συνέχιση της ανεξάρτητης λειτουργίας του ιατροφαρμακευτικού φορέα. Αναφέρουν ότι... η ναυτική οικογένεια χάνει τον ασφαλιστικό φορέα που της παρείχε κατά αποκλειστικότητα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδότηση ανεργίας και πρόνοιας.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γκιουλάκης Στέργιος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πρόχειρο και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διάταξη που να λέει ότι διασφαλίζονται στο σύνολό τους, οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και η δομή του φορέα.

Ο κ. Γκιουλάκης σημειώνει ότι ο Οίκος Ναύτου για το 2011, ενώ είχε προϋπολογισμό 214 εκατ. ευρώ, πήρε 80 εκατ. λιγότερα και αναφέρει ότι έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός του φορέα να έχει μειωθεί κατά 44%.

Στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί του εφαρμοστικού νόμου για την Υγεία, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι από 01/04/2012, ο Οίκος Ναύτου γίνεται μέλος του ΕΟΠΥΥ και ότι οι υπάλληλοί του «δεν παθαίνουν τίποτα, συνεχίζουν, όπως και οι υπάλληλοι των προηγούμενων ταμείων, να εργάζονται για τον ΕΟΠΥΥ».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: