1.3.12

Για την πειθαρχική δίωξη ή μη του Π.Νικολούδη θα αποφασίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης...



Στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες την αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Π.Νικολούδη, για τον τρόπο με...
τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση με το ένα εκατομμύριο που κατατέθηκε σε τράπεζα του εξωτερικού.

Ο Ιωάννης Τέντες απέστειλε την αναφορά στον Μ. Παπαϊωάννου για να κρίνει εάν θα κινήσει ή όχι σε βάρος του Π. Νικολούδη πειθαρχική διαδικασία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο μόνος αρμόδιος, λόγω του βαθμού που κατέχει ο κ.Νικολούδης στην εισαγγελική ιεραρχία, να τον ελέγξει πειθαρχικά.

Δηλαδή, ο κ. Παπαϊωάννου έχει τη δυνατότητα ή να ζητήσει την προκαταρκτική έρευνα ή να ασκήσει πειθαρχική δίωξη ή να μην προβεί σε καμία ενέργεια.

Τη διαβίβαση της αναφοράς της στον υπουργό Δικαιοσύνης είχε ζητήσει χθες η κ. Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της στον κ. Τέντε.

Παράλληλα, ο κ. Νικολούδης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν ανέφερε καν τη λέξη βουλευτής, δεν ανέφερε όνομα βουλευτή και δεν έκανε καμία καταγγελία στην επίμαχη επιτροπή. Κατηγορηματικά υπογραμμίζει ο Π. Νικολούδης ότι δεν ανέφερε ποτέ και σε κανέναν το όνομα του προσώπου που εξήγαγε το ένα εκατομμύριο δολάρια στο εξωτερικό.

Η ανακοίνωση του Π.Νικολούδη

Ειδικότερα, ο κ. Νικολούδης αναφέρει:

«Στην Επιτροπή δεν έκανα καταγγελία και αυτό φαίνεται και από τις ηθελημένα γενικές διατυπώσεις μου. Απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση μέλους της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και υπεραμυνόμενος του πολιτικού κόσμου της χώρας, τόνισα ότι "..αυτοί που υπάγονται στην ευρύτερη έννοια του όρου αυτού, δεν είναι η πλέον διεφθαρμένη κοινωνική ομάδα...

»Ανέφερα παραπέρα ότι από τους ελέγχους που διενήργησε η Αρχή και αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα δεν εντοπίσθηκε εγκληματική δραστηριότητα που να εμπίπτει στη σχετική με το "ξέπλυμα χρήματος" νομοθεσία. Στη μοναδική περίπτωση κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι ένας ή μία είχε μεταφέρει ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό, ο έλεγχος δεν έδειξε εγκληματική προέλευση των χρημάτων. Στο ζήτημα αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει το αν η συναλλαγή έγινε τον Μάιο, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

»Δεν ανέφερα καν την λέξη "βουλευτής". Πολύ περισσότερο δεν ανέφερα κανένα όνομα ούτε ενώπιον της Επιτροπής, ούτε αργότερα ποτέ και σε κανέναν. Αυτό το τονίζω κατηγορηματικά. Το αν επελήφθη άλλη αρμόδια Αρχή και έκανε έρευνα στο πλαίσιο της δικής της αρμοδιότητας, αυτό ήταν κάτι που ούτε το αποφάσισα, ούτε να το αποτρέψω μπορούσα, ούτε και με αφορά.

»Σημειώνω, τέλος, ότι τα καθήκοντά μου ως Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, όπως αυτά προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, θα συνεχίσω να τα εκτελώ έντιμα, αμερόληπτα και απροκατάληπτα, αδιάφορα με το ποιόν θίγει ή ποιόν ωφελεί η εφαρμογή των νομίμων και άσχετα με το αν κάποιος υβρίζει ή όχι».

Επίσκεψη Μαρκογιαννάκη στον Νικολούδη

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στο πλαίσιο της αναζήτησης της αλήθειας, όπως ανέφερε, επισκέφθηκε τον Π. Νικολούδη προκειμένου να λάβει πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα της εξαγωγής του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο εξωτερικό.

«Για την Δημοκρατική Συμμαχία η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Θα ψάξουμε και θα αποκαλύψουμε την αλήθεια. Γιατί δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή επιχειρείται η συγκάλυψη του πραγματικού δράστη που έβγαλε έξω το ένα εκατομμύριο και είναι προστατευόμενος του συστήματος, ή υπάρχει σκευωρία. Πήρα κάποιες πληροφορίες από τον κ. Νικολούδη, οι οποίες θα μας φανούν χρήσιμες για την αποκάλυψη της αλήθειας» είπε....
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: