15.3.12

Χάνουν τη σύνταξη του Δημοσίου εάν δεν απογραφούν...


Αρχίζει σήμερα η απογραφή συνταξιούχων του Δημοσίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαΐου, με υποχρεωτική παρουσία τους στις Τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
Η καταγραφή αφορά ...

όλους του συνταξιούχους του Δημοσίου εκτός από παιδιά, κάτω των 12 χρόνων, που λαμβάνουν σύνταξη από μεταβίβαση, και συνταξιούχους οι οποίοι έχουν δηλώσει στην Υπηρεσία ότι είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Η καταγραφή θα διαρκέσει δύο μήνες, από 15/03/2012 έως 15/05/2012 και όπως υπογραμμίζει το ΥΠΟΙΚ, μετά την ημερομηνία αυτή, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης των συνταξιούχων οι οποίοι δεν έχουν καταγραφεί με κανέναν από τους παρακάτω τρόπους :

Α. Οι συνταξιούχοι, μέσα στο ανωτέρω χρονικό διάστημα θα πρέπει να προσέλθουν στην Τράπεζα από την οποία τους καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη επιδεικνύοντας

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το Διαβατήριό τους

2. Εγγραφο που θα τους έχει ήδη αποσταλεί στο άνω δεξιό μέρος του οποίου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός καταγραφής τους.

Β. Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου να προσέλθει στην Τράπεζα, θα πρέπει εναλλακτικά :
- Είτε ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση (τριμήνου), θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ή ο Διευθυντής του Ιδρύματος στο οποίο νοσηλεύεται ή διαμένει ο συνταξιούχος, να προσέλθει στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε.) του Γ.Λ.Κ. της Νομαρχίας διαμονής του συνταξιούχου, φέροντας την πρόσφατα θεωρημένη εξουσιοδότηση (όχι προγενέστερη του 3μήνου), το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο του συνταξιούχου και το έγγραφο το οποίο του έχουμε αποστείλει, προκειμένου να καταγραφεί στην Υπηρεσία αυτή.
Διευκρινίζεται επίσης, ότι τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στις Τράπεζες παρά μόνο στις Υ.Δ.Ε., ενώ τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα συνταξιούχων που κατοικούν στο δήμο Αθηναίων θα προσέλθουν για την καταγραφή τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Κάνιγγος 29).
- Είτε ο συνταξιούχος να καταγραφεί με παρουσία κατ΄ οίκον της δημοτικής Αστυνομίας ή δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος θα οριστεί από τον δήμο ύστερα από σχετικό αίτημα του συνταξιούχου.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ επισημαίνεται τέλος, ότι η καταγραφή των συνταξιούχων θα γίνει μόνο στις Τράπεζες ή, για τους αποδεδειγμένα ανίκανους, όπως περιγράφεται παραπάνω και όχι στην Υπηρεσία Συντάξεων, στην οποία θα προσέλθουν μόνο τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα των συνταξιούχων που κατοικούν στο Δήμο Αθηναίων για την καταγραφή τους...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: