11.3.12

Ξανά αντιμέτωποι με τους "εθνοσωτήρες" ...


Με την ολοκλήρωση του PSI κλείνει ένας πολιτικός κύκλος. Η κοινωνία έχασε, οι "εθνοσωτήρες" κέρδισαν χρόνο και παίρνουν θέση μάχης για να περιφρουρήσουν την εξουσία τους. Ο... λόγος στον λαό! Καθώς οι δυνάμεις του Μνημονίου σύρονται στις εκλογές, καταφεύγουν στα "υπερ-όπλα" τους: επιχειρούν να εκφοβίσουν την κοινωνία εισάγοντας τα πλαστά διλήμματα της Μέρκελ και εξαπολύουν λάσπη κατά της Αριστεράς.

Ξεπέφτουν σε ιδεολογικό παροξυσμό, αυτοί που επί χρόνια μάς κανοναρχούν πως "η Ιστορία τελείωσε" και οι ιδεολογίες αποτελούν παρωχημένες αφηγήσεις. Αναγκάζονται να σύρουν ιδεολογικές - πολιτικές γραμμές, αυτοί που θεωρούσαν ότι η Ιστορία εφεξής θα εκινείτο μέσα στο "σύμπαν του νεοφιλελευθερισμού". Καταφεύγουν στην ανοικτή ιδεολογική ή και την υλική βία (υπάρχουν και ενδείξεις για επανενεργοποίηση, με προβοκάτσιες, της στρατηγικής της αράχνης...) αυτοί που, ως νικητές του Ψυχρού Πολέμου, προσπαθούσαν να μας πείσουν πως το μέλλον των κοινωνιών περνά μέσα από τη συναίνεση.

Ο ιδεολογικός παροξυσμός τους δείχνει τον πανικό τους, καθώς διαπιστώνουν ότι η πλειονότητα της κοινωνίας απορρίπτει τον μονόδρομο του Μνημονίου. Κατασκευάζουν συνθήκες πολιτικής ανισοτιμίας εις βάρος της Αριστεράς, και ειδικότερα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στήνουν μια καρικατούρα "έθνους", στο οποίο εντάσσονται οι ισχυροί και απ' το οποίο αποκλείεται η τεράστια κοινωνική πλειονότητα που καθημερινά συνειδητοποιεί ότι τα συμφέροντά της είναι απέναντι στην τρόικα και τους εγχώριους υπεργολάβους της. Επιχειρείται να νομιμοποιηθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός και η πολιτική επιθετικότητα κατά της Αριστεράς με στομφώδη πατριδοκαπηλία.

Οι δυνάμεις του Μνημονίου διαπιστώνουν ότι είναι δυσχερής η ανασύνταξη του αστικού πολιτικού συστήματος με τις εκλογές. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ παραμένουν φθαρμένα προϊόντα και το ΛΑΟΣ ληγμένο. Ο κατακερματισμός του κεντρώου χώρου αντικατοπτρίζει την ιδεολογική αποσύνθεσή του και τη βαθιά κρίση εκπροσώπησης. Η μεταπολίτευση του ΔΝΤ αναζητεί παραπλέοντα πλοία για να τα μετατρέψει, συν τω χρόνω, σε σωσίβιες λέμβους.

Στη λασπολογία που εξαπολύεται ειδικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί ο Ευ. Βενιζέλος, προδιαθέτοντας για το ήθος της νέας εποχής που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει. Είναι, ωστόσο, ένδειξη απύθμενης υποκρισίας να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λειτουργεί ως "εκτελωνιστής αθλιοτήτων και επιχειρηματικών συμφερόντων"! Ας κάνει ένα... βήμα κι ας διαβάσει τις καταγγελίες του κ. Παπανδρέου, το 2007, ο οποίος τον περιέγραφε ως αιχμή της διαπλοκής, με στόχο να αλωθεί η "αυτονομία του ΠΑΣΟΚ". Για το ποιος όμως είναι "εκτελωνιστής συμφερόντων" βοά η πολιτική του Μνημονίου...

Η ανήθικη και ανηλεής επίθεση κατά της ριζοσπαστικής Αριστεράς αποτελεί συστατικό στοιχείο του τροϊκανού συστήματος, δεν συνιστά όμως μόνο ελληνική ιδιορρυθμία. Και πάλι η χώρα μας είναι το "πειραματόζωο" μιας γενικότερης επίθεσης της ευρωδεξιάς σε ολόκληρη την Ε.Ε. Το Μνημόνιο καθιερώνεται με το νέο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας. Μετά τις προειδοποιήσεις Γιούνκερ προς τον ελληνικό λαό να ψηφίσει μνημονιακά, η Μέρκελ μαζί με τους ομογάλακτους δεξιούς ηγέτες της Βρετανίας και της Ισπανίας συγκροτούν την Ιερή Συμμαχία για την επανεκλογή του Σαρκοζί, κινδυνολογούν για το... χάος που θα προκαλέσει πιθανή νίκη του μετριοπαθούς (έως και νερόβραστου...) σοσιαλιστή υποψήφιου Φρ. Ολάντ. Ο νεοφιλελεύθερος ολοκληρωτισμός δεν ανέχεται τη δημοκρατία. Άλλη μία απόδειξη ότι η Ελλάδα, ακόμη και με τις εκλογές, είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: