1.3.12

Μάρτης …γδάρτης με χιόνια και θύελλα στο Πήλιο...


magnesianews.gr
Με χιόνι και χιονοθύελλα στα ορεινά, κρύο και δυνατή βροχή στα πεδινά, μπήκε ο Μάρτιος, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το βράδυ και ο καιρός να βελτιωθεί από αύριο Παρασκευή.
Τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας έπιασαν δουλειά από χθες το βράδυ για να κρατήσουν το ...οδικό δίκτυο ανοιχτό, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν από τις 9 το πρωί, που υπήρχαν χιονοθύελλες, στο οδικό δίκτυο από Πορταριά μέχρι Ζαγορά. Στα Χάνια έπεσε νέο χιόνι ύψους 50 εκατοστών του μέτρου, ενώ οι υπηρεσίες δεν περίμεναν φαινόμενα σε τέτοια ένταση.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Αργύρη Κοπάνα, από χθες το απόγευμα μέχρι αυτή την ώρα παρατηρείται έντονη χιονόπτωση από Πορταριά μέχρι Ζαγορά και Καράβωμα, όπου, εκτός από τη χιονόπτωση, παρατηρήθηκε και χιονοθύελλα. «Είμαστε από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που έχουμε αυτά τα φαινόμενα τα οποία αναμένονται να εξασθενήσουν από το βράδυ», παραδέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης.
Όπως ανέφερε, μικροπροβλήματα έχουν σημειωθεί στο Δέλτα Συκής, ενώ τόνισε ότι το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτό αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Χιονόπτωση παρατηρείται στην Τσαγκαράδα και στο Νότιο Πήλιο αλλά σε μικρότερο βαθμό, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι τα μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας βρίσκονται σε ετοιμότητα και προχωρούν σε καθαρισμό των δρόμων και ρίψη άλατος, όπου κρίνεται απαραίτητο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: