4.3.12

Παπούλιας: Θα τα καταφέρουμε ...


Έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν αυτή η δοκιμασία και να περάσουμε όλοι μαζί απέναντι, χωρίς να μείνει κανείς πίσω, δήλωσε ο ... Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Παραμένω αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό κίνδυνο, πληρώνοντας πολύ βαρύ τίμημα για λάθη δεκαετιών - δικά μας και των εταίρων μας στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά την προσφώνησή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο κατά το επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Όπως είπε ο κ. Παπούλιας, «έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν αυτή η δοκιμασία και να περάσουμε όλοι μαζί απέναντι, χωρίς να μείνει κανείς πίσω. Είναι υποχρέωσή μας να αναλώσουμε όλες τις δυνάμεις για τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, για να μην βρουν έδαφος ακρότητες και φανατισμοί που ευνοούνται σε τέτοιες συνθήκες».

Πρόσθεσε ότι τώρα κρίνεται όχι μόνο η διαγενεακή δικαιοσύνη, αλλά και ο ανθρωπισμός μας. «Έχουμε χρέος πρώτα πρώτα απέναντι στη νέα γενιά αλλά και απέναντι σε όσους βυθίζονται ήδη στη φτώχεια να κάνουμε ατομικές και συλλογικές υπερβάσεις γρήγορα, να τα αλλάξουμε όλα - για να μείνουν κάποια, τα σημαντικότερα και τα πρέποντα».
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: