28.3.12

«Θα ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες» ξεκαθαρίζει ο Μ.Μπόλαρης για τα επιδόματα-μαϊμού...


Αυστηρό μήνυμα σε όσους επί χρόνια εισέπρατταν παρανόμως προνοιακά επιδόματα έστειλε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, καθώς τις τελευταίες ημέρες -και υπό τον φόβο των κυρώσεων- παρατηρείται κύμα επιστροφής των χρημάτων από δικαιούχους των επιδομάτων.

«Δεν πρόκειται να... δεχτούμε δόσεις και διακανονισμούς. Θα ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες και θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη» δήλωσε στα Νέα ο κ. Μπόλαρης, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης εις βάρος του Δημοσίου.

Ανάλογα, δε, με το ύψος του ποσού αλλάζει και η ποινική αντιμετώπιση: πάνω από 73.000 ευρώ η κατηγορία είναι κακουργηματική.

Για τον εντοπισμό των δικαιούχων επιδομάτων-μαϊμού θα επιστρατευθούν και δικηγόροι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς ο όγκος των ύποπτων φακέλων δεν είναι διαχειρίσιμος από μία νομική υπηρεσία.

Ήδη, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν λάβει και επίσημα εντολή να ανοίξουν τους λογαριασμούς εκείνων των γιατρών και υπαλλήλων νομαρχιών, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται στα κυκλώματα.

Την Τρίτη, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας Αθηνών δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι πολίτες που έχουν θορυβηθεί από τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη για την παράνομη είσπραξη προνοιακών επιδομάτων προσέρχονται στις υπηρεσίες, ζητώντας να επιστρέψουν τα χρήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: