16.3.12

Τελείωσαν πρόωρα οι συναυλίες του Νταλάρα...


Παραπονεμένη έμεινε η Ηλιούπολη καθώς δεν θα δει Νταλάρα … Ο γνωστός τραγουδιστής επρόκειτο να ανέβει σε σκηνή της περιοχής προκειμένου να πλημμυρίσει με τις γνώριμες νότες του τα ώτα των κατοίκων. Ωστόσο, λόγω του ότι τα γιαούρτια μάλλον έπεσαν …

βαριά στον αοιδό, εκείνος είπε να τα … κόψει τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Εξάλλου, δεν είναι νηστίσιμο έδεσμα το γιαούρτι! Έτσι, η περιοδεία «Η καλή πλευρά της Ελλάδας: Γιώργος Νταλάρας, Είσοδος ελεύθερη» αναβλήθηκε υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Οι αντιδράσεις μερίδας πολιτών στις συναυλίες του Γιώργου Νταλάρα ξεκίνησαν το Σάββατο 25 Φλεβάρη στο Ηράκλειο Αττικής, συνεχίστηκαν στο Ίλιον, με το φαινόμενο να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις στην Δάφνη, με αποκορύφωμα την πτήση... μπουκαλιών, νεραντζιών και γιαουρτών προς την πλευρά της σκηνής, την ώρα που ερμήνευε ο Νταλάρας με την ορχήστρα του.

Διαβάστε την ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας:
«Τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων, ιδιαίτερα στην τελευταία συναυλία, έχουν αναιρέσει το νόημα και το χαρακτήρα των μουσικών εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε.

Ξεκινήσαμε με την πρόθεση, να οργανώσουμε συναυλίες άρτιες καλλιτεχνικά και τεχνικά, με ελεύθερη είσοδο στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όπως έτσι ακριβώς θα τις παρουσιάζαμε και σε ένα κεντρικό θέατρο της πόλης.Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους.

Αυτοί που έπρεπε να καταδικάσουν, καταδίκασαν και αυτοί που «νόμιζαν» ότι έπρεπε να χαρούν, χάρηκαν. Η βία των λίγων επιβλήθηκε στους πολλούς κατακτώντας το «ζωτικό της χρόνο» στα ΜΜΕ.

Επειδή η χρονική συγκυρία, ενόψει των επερχόμενων εκλογών απαιτεί νηφαλιότητα, ξεκάθαρα μηνύματα και περίσκεψη, δε θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Δε θα μετατρέψουμε τους χώρους μαζικής προσέλευσης του κόσμου σε αρένα, για αυτούς που επιδιώκουν με τις ενέργειές τους, να συνεχίσουν τον κύκλο της βίας των άκρων.

Τώρα, απαιτείται κατανόηση και αναβολή κάθε δράσης που αλλάζει το νόημα της πρωτοβουλίας μας.Σταματούμε εδώ, παρότι είναι προφανές ότι μπορούμε και έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα από αυτά που διαδραματίστηκαν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτά στην ώρα τους! Θεωρούμε όμως, ότι η οποιαδήποτε ανακύκλωση των γεγονότων, ενισχύει αντιδημοκρατικές προθέσεις και πρακτικές, κανονικοποιεί τη βία και αναπαράγει την πόλωση, δημιουργώντας ένα εύφλεκτο υλικό που απειλεί όλους μας αυτήν τη δύσκολη ώρα. Με ψυχραιμία, στο επανιδείν»...

trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: